Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: élelmiszerek, benzin, bútorok - te dráguló élet!


Az élelmiszerek inflációja egyértelműen magasabb lett a vártnál. A szakértő szerint nem látszik enyhülni a koronavírus inflációs utóhatása az éttermi és munkahelyi étkezésben sem. A kormány szerint az infláció egy szükséges rossz, előre látható volt, mi fog történni, ez az ára a gyors kilábalásnak.

Az elemzőket is meglepte az augusztusi, éves alapú magyarországi drágulás mértéke, ráadásul a 4,9 százalékos átlagon belül a napi fogyasztási cikkek ára nagyobb mértékben emelkedett. Az étolaj 30,6, a baromfihús 8,9, a liszt 8,2, a burgonya 11,3 százalékkal drágult az egy évvel ezelőttihez képest. A friss zöldségek ára 11,8 százalékkal volt magasabb, az üzemanyagok 21,7 százalékkal kerültek többe, mint tavaly augusztusban és még a bútorokért is 10,8 százalékkal többet kell átlagosan fizetni. További részleteket összeállításunkban talál.

Szárnyaló gazdaság, boldog, aktív nyugdíjasok. Magyarország jól teljesít, bár az ellenzék, az EU, a migránsok és az LMBT-aktivisták még mindig veszélyt jelentenek. Milyen országkép tárul elénk a megyei napilapokból? Kollégánk négyet is szemlézett.

Van egy másik Magyarország – az újságosoknál
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:13:50 0:00
Közvetlen elérés

Új alkotmányt és korrupcióellenes ügyészséget ígérnek az ellenzéki pártok, de ezek megvalósításához kétharmados többségre volna szükség, a „felcsúti per” vagy „Mészáros bebörtönzése” pedig független intézmények munkáján múlik. Mi a realitásuk az alkotmányozási és elszámoltatási ígéreteknek? Ezt kérdeztük meg szakértőktől, válaszokért olvassa el cikkünket.

Egyre több a friss Covid-fertőzött

Ma is beszélnünk kell a Covidról, annál inkább, mert folyamatosan nő az új fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában ez 345 volt, három beteg pedig elhunyt, kórházban 215 embert ápolnak, közülük 26-an vannak lélegeztetőgépen. A hivatalos tájékoztatás szerint 461 ezren vették fel eddig a harmadik oltást.

A koronavírus elleni védekezés egyik legfontosabb része a maszkviselés, de milyen hatásuk van valójában? Kiderül infografikánkból.

Tombol a koronavírus-járvány újabb hulláma az Európai Unió legkevésbé átoltott országának számító Bulgáriában; az emberek egy jelentős része ennek ellenére sem hajlandó felvenni a vakcinát. A nagyjából hétmilliós országban a felnőttek mindössze húsz százaléka van teljesen beoltva. Az EU-s átlag 69 százalék.

Van, akinek kétszer olyan gyorsan ver a szíve, mint korábban, más koncentrációs zavarokra panaszkodik. Három belgrádi hónapokkal a koronavírus-fertőzés után is tünetekkel küzd. Hogyan kerülhető el a hosszú Covid? A szakértő válaszol.

„Nem tudtam felmenni az elsőre” – Mik a hosszú Covid tünetei?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:05 0:00

„Ha Dániába jössz...”

A dán kormány friss javaslata értelmében a bevándorlóknak minimum heti 37 órában kellene dolgozniuk ahhoz, hogy hozzáférjenek a szociális ellátórendszer juttatásaihoz. „Ha Dániába jössz, dolgoznod kell, hogy eltartsd magad és a családod. Amennyiben valaki nem tudja eltartani magát, akkor is kötelessége lenne olyan hozzájárulást tennie, amely felér egy rendes munkahéttel ahhoz, hogy teljeskörűen megkapja a szociális juttatásokat” – olvasható a javaslatban.

A tálib hatalomátvétel óta sorra szaggatják le, satírozzák be, takarják el, azaz tüntetik el az üzletek kirakataiban és az utcai hirdetőtáblákon látható nők arcát. A képgalériánkban látható fotókat egy szabadúszó kolléga készítette Kabul utcáin, akinek a nevét biztonsági okokból nem közöljük.

Békés napot kíván

Csák Gyula

XS
SM
MD
LG