Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: a magyar történelem legdrágább krumplija, európai járványszigor és Sean Connery élete képekben


Magyarország legdrágább krumplija 4,4 millió forintba került és az Országházban kellett kifizetni, személyes járványbeszámolók Londonból és Brüsszelből, valamint Donald Trump és Joe Biden pályafutása.

Krumpli, te drága!

Magyarország legdrágább krumplija nem valamelyik Michelin-csillagos étteremben kapható. A burgonya Jakab Péternek, a Jobbik elnök-frakcióvezetőjének került 4,4 millió forintba, amiért az elvesztett borsodi időközi választás után egy zsáknyit próbált belőle Orbán Viktor miniszterelnök asztalára tenni. Utánajártunk, miért e szigor a magyar Parlamentben – érdekes dolgokat hallottunk.

Járványhelyzet Londontól Bécsig

Éjszakai kijárási tilalom, éttermek és kocsmák bezárása, távoktatás – csak néhány az Ausztriában keddtől érvényes járványügyi szigorítások közül, ami alighanenm azt is jelenti, hogy a síszezon abban a formájában, ahogyan ezt megszoktuk, megszűnt létezni.

A szintén járvány sújtotta Londonban a boltokat nem rohanták le, és nem lett hiánycikk a vécépapír - valószínűleg a mémgyárosok nagy bánatára. Még csak sorban sem kell állni ahhoz, hogy az ember bejusson a szupermarketbe, ahol teljesen feltöltötték a készleteket - derül ki a brit fővárosból érkezett helyszíni tudósításunkból.

„Megdöbbentő, hogy már vannak olyan ismerőseim, akiknek soha sem láttam az arcát. Mindig maszkban vannak. Beszélgetünk, tudjuk egymás nevét, de ha szembe jönnének az utcán maszk nélkül, simán elmennék mellettük” – ezt pedig már brüsszeli tudósítónk írta személyes tapasztalairól.

Amerikai kampányhajrá és oroszok ellenségképe

Egy nap van hátra az amerikai elnökválasztásig. A kiegyensúlyozottság jegyében összeszedtük a republikánus jelölt, Donald Trump elnök kormányzásának eddigi legfontosabb mozzanatait és összefoglaltuk Joe Biden demokrata elnökjelölt életének eddigi legfontosabb mozzanatait.

Egy friss kutatás szerint az oroszok 82 százaléka szerint országuknak vannak ellenségei. De vajon kik azok? Infografikánkban megnézheti.

Főhajtás Sean Connery előtt

Kilencven filmben szerepelt, ő volt talán a legemlékezetesebb James Bond, 1988-ban Oscar-díjat is kapott az Aki legyőzte Al Caponét című filmben nyújtott alakításáért. Skót származására világéletében büszke volt. 90 éves korában hunyt el Sean Connery, akire képgalériával emlékezünk.

Földvári András 113 alkalommal kerülte meg a Földet, egy híján 800 repülőtéren fordult meg, és az ENSZ valamennyi tagországában járt már. Kalandjairól az Indexnek mesélt.

Végül arról, hogy Afganisztánban rengeteg gyerek szenved különböző traumáktól. Néhányan olyan szerencsések, hogy világsztárok segítik őket abban, hogy zenével fordítsák jobbra életük. A kabuli The Miraculous Love Kids már a Beach Boys és a Rage Against the Machine tagjaival is zenélt – őket mutatta be a BBC.

Nyugodt, békés napot kíván

Csák Gyula

XS
SM
MD
LG