Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Önállóan indít főpolgármester-jelöltet a Jobbik


Brenner Koloman, a Jobbik vezérszónoka felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. november 8-án
Brenner Koloman, a Jobbik vezérszónoka felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. november 8-án

A bejelentés szerint Brenner Koloman, a párt országgyűlési képviselője személyében egy ellenzéki kihívója már biztosan lesz Karácsony Gergelynek a jövő évi önkormányzati választáson. Bemutatásakor Brenner Koloman röviden ismertette programját. Egyebek között bérlakásprogramról, több térfigyelő kameráról, nagyobb köztisztaságról és a Lánchíd forgalmáról szóló helyi népszavazásról beszélt.

A párt Facebook-oldalán közvetített tájékoztatón Lukács László György, a párt frakcióvezetője azzal indokolta, hogy a párt önállóan állít főpolgármester-jelöltet, hogy „eddig minden főpolgármester bebizonyította: az egyirányú városvezetés sikertelen”.

Ehhez kapcsolódóan: Mit adtak nekünk az ellenzéki vezetésű kerületi önkormányzatok?

Brenner Koloman programját bemutatva egyebek között arról beszélt, hogy függetlenül a városvezetés személyétől és párthovatartozásától néhány húsba vágó kérdésben szerinte 25 év alatt sem történt előrelépés. Megfogalmazása szerint nem sikerült felszámolni az aluljárókban az ön- és közveszélyes emberek jelenlétét, a köztisztaság katasztrofális, a főváros hemzseg a patkányoktól. Szerinte felül kell vizsgálni Budapest köztisztasági cégeit, a szerződéseket, és meg kell szüntetni a visszaéléseket.

Arról is beszélt, hogy megfelelő ellátórendszer kell a hajléktalanoknak, növelni kell az emberek biztonságérzetét, fejleszteni a térfigyelőkamera-rendszert, meg kell szüntetni az autósok szisztematikus üldözését, vissza kell állítani a fővárosban a méltányos autóhasználat feltételeit, közben fejleszteni kell a többi közlekedési formát, és elegendő P+R-parkoló is kell – mondta a jobbikos főpolgármester-jelölt, aki a lakhatási gondok megoldását a bérlakásprogramban látja, és csökkentené a városházi működéssel kapcsolatos bürokráciát.

Ehhez kapcsolódóan: Ungár Péter: Nincs rock & roll hörgés nélkül

Brenner Koloman szerint egységes parkolási rendszer kell, a Lánchíd forgalmának ügyében pedig helyi népszavazást kezdeményez a fővárosi választási irodánál, hogy – mint fogalmaz – valóban a budapestiek dönthessenek a kérdésben. Hozzátette: szerinte még jobb lenne, ha Karácsony Gergely kezdeményezne népszavazást, hogy az EP-választás napján a budapestiek erről is dönthessenek.

Karácsony Gergely főpolgármester legutóbb arról beszélt a Szabad Európának, hogy heteken belül kész a fővárosi ellenzéki megállapodás, szerinte már csak egy-két vitás kerület maradt, köztük Zugló. Újra megméretteti magát a posztért, arra készül, hogy Budapest főpolgármestere marad. Részletesen beszélt elképzeléseiről a Szabad Európának adott videóinterjúban, amelyet megnézhet, meghallgathat itt:

XS
SM
MD
LG