Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Karácsony Gergely: elégtelen a kormány szűrési kapacitása


Karácsony Gergely főpolgármester érkezik a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli, a koronavírus-járvány elleni védekezés erősítéséért összehívott ülésére 2020. szeptember 14-én.
Karácsony Gergely főpolgármester érkezik a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli, a koronavírus-járvány elleni védekezés erősítéséért összehívott ülésére 2020. szeptember 14-én.

A főpolgármester szükségesnek és indokoltnak nevezte az újabb járványügyi szigorításokat, de úgy látja, hogy azokat már előbb meg kellett volna lépnie a kormánynak, amely szerinte hetek óta nem tudja kontrollálni a helyzetet.

Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán reagált a miniszterelnök bejelentéseire, mint írta, a főváros végrehajtja a döntéseket, és még ma összeül a Fővárosi Operatív Törzs is.

A főpolgármester ugyanakkor utalva a kormányzati politikai támadásokra megjegyezte, hogy a kormány ma olyan szűrési programot jelentett be, amelyért egy nappal ezelőtt még „lehülyézték” a Fővárosi Önkormányzatot.

"Ezzel együtt is örülök, hogy a kormány végrehajtja a főváros és a kerületek programját, és leszűri a tanárokat, az iskolák, az óvodák és a bölcsődék dolgozóit. Már megérte, hogy a főváros ebben kezdeményező szerepet játszott" – írta a közösségi oldalán Karácsony Gergely.

Orbán Viktor miniszterelnök november 3-án jelentette be a járvány második hulláma miatt elrendelt első, komolyabb szigorításcsomagot, amelynek része volt az akkor még csak éjfél és hajnali 5 óra közötti kijárási korlátozás.

A főpolgármester másnap bejelentette, hogy a főváros saját tesztprogramot indít, mert a kormányzati intézkedése közül hiányzik a tesztkapacitások bővítése.

Karácsony Gergely most, a második kormányzati szigorító csomag bejelentése után azt írta közösségi oldalára, hogy a főváros továbbra is bővíti a szűrési kapacitásait, mert a kormányét elégtelennek tartja. Az ezzel kapcsolatos részletes terveiket átdolgozzák.

XS
SM
MD
LG