Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Kormányváltás esetén is maradna a 27 százalékos áfa


Bojár Gábor, az ellenzéki miniszterelnök-jelölt gazdasági tanácsadója a Szabad Európa szerkesztőségében
Bojár Gábor, az ellenzéki miniszterelnök-jelölt gazdasági tanácsadója a Szabad Európa szerkesztőségében

A nap legfontosabb hírei: Elkészült az ellenzék közös gazdasági programja, már csak a finomhangolás zajlik. Egy biztos: nem lesz általános áfacsökkentés. Kisokos: hogyan osztják el a pártok között a mandátumokat? Pécsett és Szegeden is ellenőrzik, hogy történt-e csalás a vizsgákon.

A haveri kapitalizmus és az áfacsökkentés

Hogyan zajlik a programalkotási munka Márki-Zay tanácsadói és a pártok képviselői között? Milyen intézkedésekkel lehetne segíteni a magyar vállalkozásokat, és miért nem az a legnagyobb baj az egyindulós közbeszerzésekkel, hogy jellemzően túlárazottak? Bojár Gábor vállalkozót, Márki-Zay Péter egyik gazdasági tanácsadóját kérdeztük.

Ismét száz közelében a halálos áldozatok száma

Csaknem hétezer új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon 24 óra alatt. Az országos átlagot tekintve ismét enyhe emelkedést mutat a vírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvizekben.

Ön tudja, miről szavaz majd április 3-án?

Hány mandátum sorsa dől el az április 3-ra kiírt országgyűlési választáson? Hogyan osztják el ezeket? Mi az a D’Hondt-módszer? Milyen követelményeknek kell megfelelniük a pártoknak ahhoz, hogy országos listát állíthassanak? Minden, amit a választásról tudni kell, 2. rész.

Újabb egyetem indított vizsgálatot a Völner-ügy kulcsfigurája miatt

Felmerült a gyanú, hogy kapcsolatai révén Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar év vége óta letartóztatásban lévő elnöke több végrehajtónak, azok hozzátartozóinak és más befolyásos személyek kérésére intézett vizsgákat. A pécsi után a Szegedi Tudományegyetem is belső vizsgálatot kezdeményezett, miután a Völner Pál fideszes országgyűlési képviselőt és a végrehajtói kar elnökét érintő nyomozási iratainak egy része nyilvánosságra kerül.

A járvány milliókat szegénységbe taszított, a gazdagok viszont még gazdagabbak lettek

Rengetegen vesztették el az állásukat és a megélhetésüket a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések következtében. A világ tíz leggazdagabb emberének eközben több mint kétszeresére nőtt a vagyona a koronavírus-járvány kirobbanása óta, ugyanakkor 160 millió ember került a szegénységi küszöb alá ezen időszak alatt.

Szép napot kívánok!

Wiedemann Tamás

  • 16x9 Image

    Wiedemann Tamás

    Wiedemann Tamás a Szabad Európa budapesti irodájának újságírója. 2007 óta ír gazdasági témájú cikkeket. Dolgozott a Magyar Hírlapnál, a Napi Gazdaságnál, a Magyar Nemzetnél és a G7-nél. 2009-ben a Robert Bosch Alapítvány és a Berliner Journalistenschule ösztöndíjasa volt Berlinben. 

XS
SM
MD
LG