Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újabb 165 magyar áldozata van a koronavírusnak


A szerda reggeli adatok szerint 165 ember halt meg Magyarországon Covid-19 fertőzés következtében, miközben 4136 embernél mutatták ki a fertőzést.

A hivatalos kormányzati oldal adatai szerint 165, “többségében idős, krónikus beteg” hunyt el az elmúlt 24 órában, és újabb 4136 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Ezzel 225 209-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma, míg az elhunytaké 5142-re emelkedett, a gyógyultak száma 65 888. Az aktív fertőzöttek száma 154 179. Kórházban 7732 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 649-en vannak lélegeztetőgépen.

Az azonosított fertőzöttek közé most már belesázmolták a nemrég tesztelt pedagóusokat is. Náluk múlt hét elején indult országos gyorstesztelés.

A csoportos tesztelés az államigazgatásban dolgozó ügyfélszolgálatosokra is ki fog terjedni ezután, a kormány keddi tájékoztatása szerint.

Eközben az Egyesült Királyságban engedélyezték a Pfizer és a Biontech gyógyszercégek oltását. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy megfelelően biztonságosnak és hatásosnak ismerte el a vakcinát a helyi gyógyszerfelügyelet.

Hétfőtől el is kezdik szétosztani és beadni ezket az oltásokat, először a veszélyeztetettebb csoportoknak.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG