Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Különdíjazásért olthatnak hétvégén a háziorvosok, csaknem 4500 új fertőzött van


Két külön bejárattal rendelkező plexivel leválasztott teremben ülő betegek biztonságos körülmények között találkozhatnak a hozzátartozóikkal a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben.
Két külön bejárattal rendelkező plexivel leválasztott teremben ülő betegek biztonságos körülmények között találkozhatnak a hozzátartozóikkal a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben.

Az elmúlt 24 órában 4469 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 72 beteg. Külön díjazást kapnak azok a háziorvosi szolgáltatók, amelyeket szabad- vagy munkaszüneti napon járványügyi feladat ellátására köteleztek.

A kormány honlapján szombaton megjelent közlemény szerint a díjazás egy teljes napra 80 ezer, fél napra pedig 40 ezer forint. Ha az adott időszakra a beoltandók kevesebb mint fele jelenik meg a rendelőben, akkor a háziorvos a támogatás összegének felére jogosult.

Az összeget a háziorvosi szolgáltatók kapják, amelyek kötelesek azt az ellátást végző orvos és szakdolgozó díjazására fordítani.

A járvány miatt létrehozott kormányzati portál adatai szerint 24 óra alatt 4469 új fertőzöttet azonosítottak, velük 428 599 főre nőtt itthon az ismert fertőzöttek száma. Meghalt 72 többségében idős, krónikus beteg, velük az elhunytak száma 14 974 főre emelkedett. A gyógyultak száma 321 128, az aktív fertőzötteké 92 497. Kórházban 5482 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 524-en vannak lélegeztetőgépen.

Oltást a hivatalos adatok szerint eddig 677 682-en kaptak, közülük 249 499 fő már a második oltását is megkapta.

Március 16-ig hosszabbítottak

Vasárnapra virradóra megjelent a Magyar Közlönyben a kormányrendelet, amely szerint március 16-ig rendelték el a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedésekről szóló intézkedések hatályát. Gyulyás Gergely miniszter a csütörtöki kormányinfón arról beszélt, hogy március 15-ig hosszabbítanak.

A kormány arról döntött, hogy a bértámogatás teljes időtartamra külön kérelem nélkül meghosszabbodik azoknak a munkaadóknak az esetében, akik a mostani rendelet hatálybalépése előtt benyújtották igényüket.

Március 16-ig meghosszabbították a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedéseket és a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló rendeletet is.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG