Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Még mindig ezer fölött a napi fertőzésszám


 Mintát vesznek egy autóval érkező pácienstől a koronavírus-gyanús esetek szűrésére felállított mobil mintavételező állomáson Szentendrén. MTI/Kovács Tamás, Szentendre, 2020. december 16.
Mintát vesznek egy autóval érkező pácienstől a koronavírus-gyanús esetek szűrésére felállított mobil mintavételező állomáson Szentendrén. MTI/Kovács Tamás, Szentendre, 2020. december 16.

1 160 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az koronavírus-fertőzést, ezzel 377 655 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 65 beteg, így az elhunytak száma 13 155 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 281 839 fő, az aktív fertőzöttek száma 82 661 főre csökkent.

3717 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 295-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 289 042 fő kapott oltást, közülük 107 592 fő már a második oltását is megkapta. Az oltás első két szakasza lezárult: az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok, bentlakásos szociális intézmények kampányszerű oltása már megtörtént.

Jóváhagyta az NNK az orosz vakcinát

Az elmúlt napokban a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása is megkezdődött a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál. A szombaton érkezett AstraZeneca-vakcina első szállítmányából hamarosan megkezdődhet a 60 év alatti regisztrált krónikus betegek oltása. Az e heti oltási tervet az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján jelentik be.

Vasárnap a Nemzeti Népegészségügyi Központ befejezte a feltételül szabott hatósági vizsgálatokat az orosz vakcina, a Szputnyik-V oltással kapcsolatban. "A vizsgált paraméterek alapján az NNK megállapította, hogy a vakcina gyógyszerminőségi szempontból a gyártói specifikációnak megfelelt, immunbiológiai szempontból a készítmény emberen alkalmazható" – derül ki az NNK közleményéből.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG