Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ugyanolyan lassan döcög tovább az oltási program, mint eddig


Veszprémben oltanak be egy nőt, 2021. augusztus 3-án.

Nagyjából négyezer ember első oltását sikerült megszervezni augusztus 5-re is, noha még több mint 300 ezer regisztrált nem kapott egy oltást se. Nem volt újabb halálos áldozat Magyarországon, Kínában viszont megint súlyosbodik a helyzet.

Kicsit kevesebb koronavírusos beteget ápolnak kórházban augusztus 5-én reggel, mint előző nap, jelentette az állam. 79 koronavírusos beteg szorul kórházi kezelésre, közülük 11 ember állapota olyan súlyos, hogy lélegeztetőgépre is szorul. Újabb halálos áldozat az előző nap nem volt.

A korábbi hetekhez hasonlóan ismét mintegy négyezer ember első oltását sikerült beadni. Ez a húsvéti nyitás előtti szint töredéke, noha még nagyjából 330 ezer olyan regisztrált van az országban, akik egy oltáshoz sem jutottak hozzá. Ezzel a tempóval ők év végére lehetnek csak védettek.

Kínában újra súlyosbodik a helyzet

Újabb Covid–19-gócpont alakult ki Csangcsiacsie városában. A helyi kommunista vezetés hermetikusan lezáratta a várost, a vezetők egy részét pedig a párt fegyelmi bizottsága megbünteti, amiért "negatív hatást gyakoroltak” a járvány megelőzését és ellenőrzés alatt tartását célzó munkára.

A környék egyébként homokkőszikláiról, barlangjairól, erdeiről és vízeséseiről híres festői vidék, amely az Avatar című filmben megjelenő tájat is inspirálta.

Sok idősnél problémás volt a Sinopharm terméke

Csaknem tízezer újabb fővárosi teszteredmény igazolja, hogy a Sinopharmmal oltott 60 év felettiek 26 százalékának szervezetében nem mutatható ki elegendő antitest. Az antitest-szint pedig nagyon jó jelzőértéke az oltás teljes hatékonyságának.

Korábbi, kisebb mintás magyar eredmények szintén ezt támasztották alá. Ezek alapján a 80 éven felüli magyarok felénél valószínűleg nem működött a messze legdrágábban beszerzett vakcina.

XS
SM
MD
LG