Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Nem lesz vonalkód a szavazólapon


Szavazatokat számolnak Budapest 5. számú egyéni választókerületében 2018. április 14-én (képünk illusztráció)
Szavazatokat számolnak Budapest 5. számú egyéni választókerületében 2018. április 14-én (képünk illusztráció)

A legfontosabb cikkeink kedd reggel: döcögősebben szavazhatunk az áprilisi választásokon, mert népszavazás is lesz, ezért több papíron kell majd ikszelni. Mélyszegénységben nőtt fel egy cigánytelepen Orsós Lajos, aki ma már médiavállalkozó és húsz éve az RTL Klub munkatársa.

Interjút adott lapunknak a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke. Nagy Attila szerint a szavazatszámláló bizottság független testület, az NVI nem adhat nekik utasítást, csupán a felkészítésben segítenek. Mivel népszavazás is lesz a választás napján, az NVI meghatározta a sorrendet: először az országgyűlési képviselők választásának szavazólapjait dolgozzák fel, majd csak azt követően a népszavazás szavazólapjait.

Újra erősödik a járvány Magyaroroszágon

A járvány újabb 270 áldozatát ismerte el a magyar állam az elmúlt három nap adatait egyben közlő adatszolgáltatás során. A közvetlen áldozatok száma így Magyarországon 40 507 főnél járt hétfő reggel. A regisztráltan aktív fertőzöttek száma is megugrott durván tízezer fővel.

Orbán Viktor alatt is rezgett már a léc?

Mit lehetett megtudni a 2011-ben kiszivárogtatott budapesti amerikai nagykövetség jelentéseiből? Kik mondták azt 2006-ban, hogy Orbán Viktor jobb lenne köztársasági elnöknek, mint miniszterelnöknek? Hogyan gondolkodott akkoriban a jelenlegi kormányfő a politikáról és a választásokról? Nézze meg kvízünket!

A börtön is benne volt a pakliban

Fiatalkorában nem sok választotta el attól, hogy javítóba kerüljön. Mélyszegénységben, csonka családban nőtt fel. Orsós Lajos ma már sikeres médiavállalkozó és közel húsz éve az RTL Klub munkatársa. Nemrég videóblogot indított, hogy történetével irányt mutasson a hasonló helyzetben lévő fiataloknak.

Kiút a cigánytelepről: a börtön is benne volt a pakliban, végül az RTL Klub munkatársa lett – 1. rész
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:26:30 0:00

Menyasszony a festék mögött

A délnyugat-bulgáriai hegyi faluban, Ribnovóban a több évtizedes kommunista üldöztetés ellenére is életben tartották a helyiek hagyományos téli házasságkötési ceremóniájukat, amelynek legfontosabb eleme a menyasszony arcának kidíszítése – rendhagyó módon. A több napig tartó, az iszlám tradíciókra épülő lakodalom második napján a ribnovói menyasszonyok arcát ugyanis krétával pingálják és flitterekkel díszítik, a fejükre pedig karácsonyfadíszekre emlékeztető girlandokat raknak.

  • 16x9 Image

    Wiedemann Tamás

    Wiedemann Tamás a Szabad Európa budapesti irodájának újságírója. 2007 óta ír gazdasági témájú cikkeket. Dolgozott a Magyar Hírlapnál, a Napi Gazdaságnál, a Magyar Nemzetnél és a G7-nél. 2009-ben a Robert Bosch Alapítvány és a Berliner Journalistenschule ösztöndíjasa volt Berlinben. 

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG