Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Orbán Viktor alkotmánymódosítást nyújtott be az elnöki kegyelem ügyében


Orbán Viktor miniszterelnök bejelenti az alkotmánymódosítás benyújtását 2024. február 8-án
Orbán Viktor miniszterelnök bejelenti az alkotmánymódosítás benyújtását 2024. február 8-án

Kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények esetén nincs kegyelem – mondta a miniszterelnök rövid videójában, amelyben bejelentette, hogy alkotmánymódosítást nyújtott be, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető ne kaphasson kegyelmet.

Kialakult egy vita az elnöki kegyelem jogköréről, de itt nem jogászkodni kell, hanem tiszta helyzetet kell teremteni egy világos, egyértelmű döntéssel – mondta Orbán Viktor a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

„Nekem is van öt gyermekem és hat unokám, ha valakik hozzányúlnának, akkor az első gondolatom, hogy félbe kell őket hasítani vagy miszlikbe kell vágni, ezért egyértelmű helyzetet kell teremteni”fogalmazott.

Mint mondta, a kormány nevében benyújtott egy alkotmánymódosítást, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson.

Ahogy arról beszámoltunk, múlt pénteken derült ki, hogy februárban elnöki kegyelmet kapott K. Endre, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese, akit jogerősen három év négy hónap börtönre ítéltek, mert megpróbálta kényszeríteni és pénzzel megvesztegetni a nevelésére és felügyeletére bízott kiskorú fiúkat, hogy vonják vissza vallomásaikat az iskola igazgatója ellen, aki a legsúlyosabb szexuális bűncselekményeket követte el sorozatban az intézményben lakó 18 év alatti fiúkkal szemben.

Az ügyből nagy botrány lett, Novák Katalin köztársasági elnök lemondását követelik ellenzéki pártok és civil szervezetek.

XS
SM
MD
LG