Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Nincs értelme az integrációnak, ha az iskola nem idomul a gyermekhez


Karácsonyi ajándékot kap egy kisgyerek az Age of Hope Alapítvány jóvoltából 2020. december 23-án
Karácsonyi ajándékot kap egy kisgyerek az Age of Hope Alapítvány jóvoltából 2020. december 23-án

Gyarmathy Éva: maga az integrálás fából vaskarika, mert abba a rendszerbe rakjuk vissza a gyerekeket, amely kivetette. Donald Trump újra találkozott Orbánnal az Egyesült Államokban. „Később talán soha nem történik meg” – háborús esküvői láz tört ki Ukrajnában.

Maga is enyhe diszlexiával küzdött, bár akkor ezt még nem ismerték fel, de csak előnyére vált, hiszen így tudja jól és ismeri ezeknek a gyerekeknek a problémáit. Dr. Gyarmathy Éva, a Diszlexia Központ és a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács alapítója szerint az integráció fából vaskarika.

Ha az iskola nem idomul a gyerekekhez, és az atipikus, sajátos nevelési igényű gyerekeket változatlan rendszerbe próbálja visszatuszkolni, mindenkinek, a gyereknek, a pedagógusnak, a többi gyereknek, de még a társadalomnak is árt.

Főleg úgy, hogy közben egyre több az atipikus gyerek, és lassan nem őket kellene integrálni, hanem a tipikusakat hozzájuk – vallja.

Trump, Orbán, Rutte

Donald Trump New Jersey állambeli bedminsteri ingatlanján fogadta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, derült ki a magyar miniszterelnök és a külügyminiszter Facebookjáról.

Orbán Viktort elkísérte a találkozóra többek között Orbán Balázs politikai igazgató, Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke, Takács Szabolcs washingtoni nagykövet és Szijjártó Péter is.

A magyar miniszterelnököt a texasi CPAC (Conservative Political Action Conference) jobboldali rendezvényre hívták meg, az esemény előtt fogadta Orbánékat Trump.

Mark Rutte lett kedden a leghosszabb ideje hivatalban lévő holland miniszterelnök. A kormányfő, akit egyesek „Teflon Marknak” neveznek, mert nem ragadtak rá botrányok, egyáltalán nem mutatja jelét annak, hogy fáradna, jóllehet országát zavargások sújtják, és pártja népszerűsége csökkent.

Rutte 4311 napja, azaz csaknem tizenkét éve van kormányon, 2010 októberében lett először miniszterelnök.

Öröm és tragédia

Az ukránok rekordszámban kötnek házasságot az orosz invázió idején. Sokan minden eddiginél elszántabban ünneplik a szerelmet és az életet. Erről szóló fotógalériánkat itt nézheti meg.

Olekszandr Melnyicsenko eközben március óta keresi a fiát, a sógornőjét és három gyereküket, amióta orosz vadászgépek bombázták le a lakásukat. Melnyicsenko korábban rendőrnyomozó volt, nem akarja elhinni, hogy még mindig a romok alatt vannak, abban bízik, hogy valahogy elkerülték a halált.

Egy borogyankai férfi hónapok óta a családtagjait keresi az orosz támadás után
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:15 0:00

Amit még érdemes tudni

Fogynak az orvosok és az ápolók, feladják a kórházak (444.hu)

Egymás után nyomtatják a papírokat a Népegészségügyi Központban: hol itt, hol ott kell felfüggeszteni az egészségügyi ellátást.

A magyar kormány pénzéhsége miatt aligha lehet szerencséje az autósoknak (mfor.hu)

Noha papíron még két hónapig él az üzemanyagok esetén az árstop, sokan kétségbe vonják, hogy odáig ki lehet húzni.

Szép napot!

Wiedemann Tamás

  • 16x9 Image

    Wiedemann Tamás

    Wiedemann Tamás a Szabad Európa budapesti irodájának újságírója. 2007 óta ír gazdasági témájú cikkeket. Dolgozott a Magyar Hírlapnál, a Napi Gazdaságnál, a Magyar Nemzetnél és a G7-nél. 2009-ben a Robert Bosch Alapítvány és a Berliner Journalistenschule ösztöndíjasa volt Berlinben. 

XS
SM
MD
LG