Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kidőltek Putyin mellől az emberei


Az orosz elnök videokonferencián csatlakozott a dusanbei csúcstalálkozó résztvevőihez 2021. szeptember 16-án
Az orosz elnök videokonferencián csatlakozott a dusanbei csúcstalálkozó résztvevőihez 2021. szeptember 16-án

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondja, néhány napig várhatóan önkéntes elszigeteltségben marad, miután belső köreiből több tucat ember Covid-tesztje lett pozitív.

Az orosz elnök videokapcsolat segítségével beszélt a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) tagállamainak vezetőivel, akik Dusanbéban gyűltek össze csúcstalálkozóra szeptember 16-án. Vlagyimir Putyin azt mondta, azt kívánja, bárcsak „kezet foghatna velük és átölelhetné” a többi vezetőt, ami eredeti szándéka volt, mielőtt karanténba kényszerült.

Nem néhány – több tucat

„Tudják, sajnos az utolsó pillanatban le kellett mondanom a dusanbei utat, és sajnálom. De azért történt, mert mint tudják, a koronavírust nemcsak egy-két embernél azonosították, hanem több tucatnál a belső köreimből. Így most néhány napra el kell szigetelnem magamat másoktól” – közölte Putyin.

Korábban nem volt világos, mekkora a fertőzöttek száma és mennyi ideig marad az orosz elnök elszigetelve.

Nem tudni, hogy Vlagyimir Putyin közeli kapcsolatai közül kinek lett pozitív a Covid-tesztje, de Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő szeptember 15-én újságíróknak azt mondta, hogy az elnök „teljesen egészséges”, és „természetesen” negatív tesztet produkált.

A Szputnyik próbája

A 68 éves Vlagyimir Putyin önkéntes karanténját az orosz Szputnyik V-vakcina „próbájának” nevezte. Az oltásokat, mint mondta, hónapokkal ezelőtt kapta meg.

Az ODKO-nak Örményország, Belarusz, Kazahsztán, Kirgizisztán, Oroszország és Tádzsikisztán a tagja.

Nikol Pashinyan örmény miniszterelnököt, valamint Kazahsztán, Kirgizisztán és Belarusz elnökeit tádzsik kollégájuk, Emomali Rahmon látta vendégül Dusanbéban.

Készült a Ria Novosti, a TASZSZ és az Interfax tudósításainak felhasználásával.
Mondja el véleményét a Szabad Európáról ebben a rövid kérdőívben: https://bit.ly/szabadeuropa-kerdoiv
Köszönjük!
XS
SM
MD
LG