Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kijárási tilalom Szlovákiában


Kijárási tilalom lépett életbe Szlovákiában szombat reggeltől november 1-jéig. Munkahelyre lehet járni, de élelmiszerboltba vagy gyógyszertárba csak a lakóhelyhez legközelebbibe lehet menni.

Az intézkedéssel az Igor Matovic vezette szlovák kormány az egyre jobban terjedő koronavírus-járványt igyekszik enyhíteni. A boltok és gyógyszertárak mellett orvoshoz is el lehet menni, a temetőket viszont nem lehet látogatni halottak napján sem.

Közben a járvány által leginkább sújtott négy észak-szlovákiai járásban megkezdődött a lakosság országos tesztelése – írta az MTI. Az első napon mintegy 62 ezer embert teszteltek le, közülük 2225-nál mutatták ki a laboratóriumi vizsgálatok a fertőzést.

Marek Krajcí egészségügyi minister arra kérte a külföldön, főleg Csehországban dolgozó szlovák orvosokat és egészségügyi személyzetet, hogy az országos tesztelés idejére térjenek haza és segítsenek az akció sikeres lebonyolításában. A prágai sajtó szerint Csehországban mintegy 2-3 ezer szlovák orvos dolgozik, a nővérek száma pedig ennek a duplája.

XS
SM
MD
LG