Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Mindent egy lapra, Trump győzelmére tesz fel az Orbán-kormány?


Donald Trump és Orbán Viktor
Donald Trump és Orbán Viktor

Az Orbán-kormány az elmúlt négy évben olyan kapcsolatrendszert épített ki az amerikai konzervatívok körében, amire az egész világ felfigyelt. Garamvölgyi Flóra, aki az Egyesült Államokból tudósítja a Szabad Európát, legutóbbi cikkében bemutatott néhányat azok közül a szervezetek közül, amelyeken keresztül igyekszik erősíteni kapcsolatait az Orbán-kormány a Trumphoz közeli republikánusokkal.

Garamvölgyi Flóra volt a Sztoriban vendége, írását ide kattintva olvashatja el, a podcastot pedig itt hallgathatja meg:

Mindent egy lapra, Trump győzelmére tesz fel az Orbán-kormány?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:14:32 0:00

A kapcsolatépítés nem csupán olyan ismert republikánus politikusokra terjed ki, mint Donald Trump vagy olyan médiaszemélyiségekre, mint Tucker Carlson, akinek több interjút is adott már Orbán Viktor, hanem különböző köz- és külpolitikai kutatóintézetekre is.

Novemberben elnökválasztás lesz az Egyesült Államokban, ismét ringbe száll a posztért Donald Trump, a magyar kormány több tagja hangoztatta már, hogy az ő győzelmének örülne. Áprilisban pedig immár harmadszorra rendezik meg Budapesten a tengerentúli jobboldal egyik legnagyobb eseményét, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia, a CPAC-et, amelyen Orbán Viktor ismét beszédet mond.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG