Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
Az orosz erők bombázták Harkivot 2022. április 21-én.
Az orosz erők bombázták Harkivot 2022. április 21-én.

Mariupol „teljes evakuálását” kéri a város polgármestere

Brit jelentések szerint az oroszok a mariupoli Azovstal erőmű blokádjával akarják megtörni az ellenállást. Telefonon egyeztet Putyinnal és Zelenszkijjel a török elnök, egy találkozóról is szó lesz.

10:18 2022.04.22.

A FINA kilenc hónapra felfüggesztette az orosz olimpiai bajnok úszót, Putyin melletti kiállásáért

Jevgenyij Rilov kétszeres olimpiai bajnok orosz úszó 2015-ben
Jevgenyij Rilov kétszeres olimpiai bajnok orosz úszó 2015-ben

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) pénteken bejelentette, hogy kilenc hónapra felfüggeszti az orosz olimpiai bajnok Jevgenyij Rilov versenyzési jogát, mert részt vett egy olyan moszkvai politikai nagygyűlésen, amelyen Oroszország ukrajnai hadjáratát támogatták.

A tavalyi tokiói olimpián 100 és 200 méteres hátúszásban is aranyat szerző Rilov, több sportoló mellett részt vett a múlt hónapban, a moszkvai Luzsnyiki stadionban, a Vlagyimir Putyin elnök által rendezett nagygyűlésen.

Rilov és a többi sportoló ruháján a „Z” betű volt látható, amely egy olyan szimbólum, amit az Ukrajnába küldött orosz egységek használnak, valamint a hadműveletek támogatói viselnek.

A FINA szerint a felfüggesztésről azután döntöttek, hogy „Rilov úr részt vett a moszkvai Luzsnyiki Stadionban tartott rendezvényen”.

Rilov egyelőre nem reagált. Az olimpiai bajnok úszó a Speedo fürdőruha-gyártóval kötött szponzori szerződését is elbukta, amiért részt vett ezen a rendezvényen.

A FINA lemondta az összes oroszországi rendezvényét, és az év végéig megtiltotta az orosz és fehérorosz sportolók és tisztviselők részvételét a versenyein.

09:54 2022.04.22.

Ukrán miniszterelnök-helyettes: a harcok miatt nem lehetséges az evakuálás

Túl veszélyes lenne a bent rekedt civilek evakuálása a harcok miatt, ezért Ukrajna pénteken nem alakított ki humanitárius folyosókat – mondta Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettes.

„Ma, április 22-én nem lesznek humanitárius folyosók az utakon a veszélyek miatt” – írta a Facebookon. „Mindazok, akik evakuálásra várnak: legyenek türelmesek, kérem, tartsanak ki!”

09:37 2022.04.22.

Mariupol polgármestere a város „teljes evakuálását” kéri

Új felhívást adott ki pénteken Mariupol polgármestere a dél-ukrajnai város „teljes evakuálására”, amelyet Vlagyimir Putyin elnök szerint már az orosz erők irányítanak.

„Csak egy dologra van szükségünk: a lakosság teljes evakuálására. Körülbelül 100 ezer ember maradt Mariupolban” mondta Vadim Boicsenko polgármester az ukrán állami televízióban.

Műholdfelvétel a mariupoli Azovstal acélgyárról 2022. április 20-án
Műholdfelvétel a mariupoli Azovstal acélgyárról 2022. április 20-án

08:41 2022.04.22.

Ukrán erők szerint csütörtökön tíz orosz támadást vertek vissza Donyeck és Luhanszk térségében

Az orosz erők továbbra is részben blokkolják Harkivot, és megpróbáltak délebbre törni Izjum városától, hogy a bekerítsék az ukrán csapatokat Donbászban. Ukrajna csütörtökön tíz támadást vert vissza Donyeck és Luhanszk térségében.

Az orosz csapatok a keleti front minden részén fokozták a támadásokat az elmúlt 24 órában, különösen Zarecsnij, Rubezsnij, Popasznaja, Novotoskovszkij és Marinka térségében. Az ukrán hadvezetés állítása szerint az elmúlt 24 órában 15 orosz repülőgépet lőttek le.

Ukrán harckocsik Donbászban 2022. április 18-án.
Ukrán harckocsik Donbászban 2022. április 18-án.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG