Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
A harkivi Szabadság tér az orosz bombázás után, 2022. március 1-jén
A harkivi Szabadság tér az orosz bombázás után, 2022. március 1-jén

Orosz invázió Ukrajnában - a megszállás első hetének eseményei percről percre

12:07 2022.03.01.

A Google lépett az RT és a Szputnyik ellen

Az ukrajnai háború miatt a Google blokkolja az orosz RT és a Szputnyik YouTube-csatornáit Európában.

A Google a Twitteren közzétett keddi nyilatkozatában közölte, hogy a döntés „azonnal hatályba lép”.

A vállalat azonban hozzátette, hogy „időbe fog telni, amíg rendszereink teljesen felfutnak”.

„Munkatársaink továbbra is éjjel-nappal figyelemmel kísérik a helyzetet, hogy gyorsan tudjanak lépni” – mondta a Google.

11:54 2022.03.01.

Kirúgták Németországban a Putyin-barát karmestert

München városa kedden közölte, hogy menesztette a Vlagyimir Putyin orosz elnököt támogató Valerij Gergijevet a városi filharmonikusok vezető karmesteri posztjáról.

Dieter Reiter polgármester azt nyilatkozta, hogy Gergiev nem válaszolt a hétfői határidőig, amit arra kapott, hogy elhatárolódjon Oroszország ukrajnai háborújától.

Valerij Gergijev Moszkvában 2017-ben
Valerij Gergijev Moszkvában 2017-ben

"Arra számítottam, hogy újragondolja és felülvizsgálja az orosz vezetőről adott nagyon pozitív értékelését” – mondta Reiter.

„Miután ez nem történt meg, az egyetlen lehetőség a kapcsolatok azonnali megszakítása maradt” – tette hozzá.

Gergievet már kihagyták karmesterként a Verbier Fesztiválból, az Edinburghi Nemzetközi Fesztiválból, a Bécsi Filharmonikusok öt koncertből álló amerikai turnéjából és más megbízásokból is az elmúlt napokban.

11:39 2022.03.01.

Magyarország is támogatja Ukrajna uniós csatlakozását

Szijjártó Péter azután jelentette ezt be, hogy nyolc uniós tagállam elnöke hétfőn nyílt levélben szólította fel az Európai Uniót,kapjon tagjelölti státuszt Ukrajna, és az ukrán elnök is aláírta az ország uniós tagfelvételi kérelmét.

10:35 2022.03.01.

Az EU Bizottsága szankciót javasol az RT és a Szputnyik ellen

Az Európai Bizottság az uniós országok jóváhagyását kéri ahhoz, hogy szankcionálja az állami irányítás alatt álló orosz RT és Szputnyik médiumokat, korlátozza hozzáférésüket az európai médiapiachoz, csatornától függetlenül.

Thierry Breton, az EU belső piacért felelős biztosa szerint a szankció azt jelenti, hogy az uniós szolgáltatóknak megtiltják az RT és a Szputnyik tartalmainak leadását, annak elősegítését vagy bármily módon történő terjesztését.

Ez magában foglalja akár új, akár korábban telepített tartalmak átvitelét és terjesztését kábelen, műholdon, internet-tévén, internetes videómegosztó platformokon vagy alkalmazásokon keresztül.

A szankció vonatkozik a licencekre, felhatalmazásokra és forgalmazási megállapodásokra is, melyeket felfüggesztenek. Breton arra számít, hogy várhatóan még kedden zöld utat kap az elképzelés az uniós országoktól.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG