Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
A harkivi Szabadság tér az orosz bombázás után, 2022. március 1-jén
A harkivi Szabadság tér az orosz bombázás után, 2022. március 1-jén

Orosz invázió Ukrajnában - a megszállás első hetének eseményei percről percre

18:12 2022.03.01.

Nyugati források: meghaladta az ötezret az elfogott vagy halott orosz katonák száma

Az ukrán kormányerők már több mint ötezer orosz katonát fogtak el vagy öltek meg, s jelentős számú repülőgépet, páncélost, illetve több légvédelmi üteget is kiiktattak – jelentette az AP amerikai hírügynökség egy magas rangú nyugati hírszerzési tisztségviselőre hivatkozva.

A meg nem nevezett illetékes arról számolt be, hogy az orosz hadsereg az elmúlt 48 órában fokozta tüzérségi támadásait Kijev északi részén, valamint Harkivnál és Csernyihivnél.

Tájékoztatása szerint az oroszok nehézségekbe ütköztek a keleti Donyec-medencében is, ahol az utóbbi években összevonták az ukrán fegyveres erőket a Moszkva által támogatott szakadárok elleni küzdelem érdekében.

18:04 2022.03.01.

A NATO főtitkára nem látja szükségét a nukleáris készültségi szint módosításának

A NATO főtitkára kedden kijelentette: annak ellenére, hogy Oroszország nukleáris fegyverekkel fenyegetett, a szövetség nem látja szükségesnek a nukleáris készültségi szint megváltoztatását.

Jens Stoltenberg az Associated Pressnek nyilatkozott az európai biztonságról Andrzej Duda lengyel elnökkel folytatott megbeszélései után a közép-lengyelországi Laskban található légi támaszponton, ahol a NATO lengyel és amerikai F–15-ös és F–16-os vadászgépei állomásoznak.

„Mindig megtesszük, amit kell a szövetségeseink védelmében, de úgy gondoljuk, hogy most nincs szükség a NATO nukleáris készültségi szintjének megváltoztatására” – mondta Stoltenberg.

„Erősen hisszük, hogy meggondolatlan és felelőtlen, ahogy Oroszország az atomfegyverekről beszél” – közölte Stoltenberg a bázis egyik repülőgépektől körbevett hangárjában, amelyet konferenciateremmé alakítottak át.

17:58 2022.03.01.
Öt ember halt meg 2022. március 1-jén a kijevi tévétorony elleni orosz támadásban az ukrán hatóságok szerint
Öt ember halt meg 2022. március 1-jén a kijevi tévétorony elleni orosz támadásban az ukrán hatóságok szerint

17:04 2022.03.01.

Tűzszünetre szólította fel orosz kollégáját a török védelmi miniszter

A török védelmi miniszter felszólította Oroszországot, hogy léptessen életbe tűzszünetet Ukrajnában.

Hulusi Akar az orosz kollégájával, Szergej Sojguval folytatott keddi telefonbeszélgetése során a fegyvernyugvás fontosságát hangsúlyozta a humanitárius helyzet javítása és a lakosság evakuálásának felgyorsítása érdekében.

A tárca tájékoztatása szerint a miniszter azt is elmondta, hogy Törökország folytatni fogja munkáját a térségbeli béke helyreállítása és a humanitárius segélyezés megerősítése érdekében.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG