Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Varga Judit szerint Magyarország meg fogja kapni a neki járó uniós pénzeket


Varga Judit igazságügyi miniszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2020. szeptember 3-án
Varga Judit igazságügyi miniszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2020. szeptember 3-án

Az igazságügyi miniszter úgy látja, hogy Magyarországon a valódi véleménypluralizmusnak köszönhetően valódi politikai viták vannak, bárki szabadon elmondhatja véleményét.

Varga Judit egyebek között arról beszél az Indexnek adott interjúban, hogy nincs belharc, kifejezetten jó szakmai és emberi kapcsolat van közte és Navracsics Tibor között, aki az új Orbán-kormányban minisztérium nélkül felel a területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért.

Mint mondja, sokat dolgoztak együtt Brüsszelben, Navracsics Tibor szerinte rendkívül jelentős tapasztalatokkal rendelkezik a bizottság működéséről, van személyes kapcsolatrendszere is, amelyet fel tud használni a magyar érdekérvényesítésben. Az EU-s politikák koordinálása és a jogállamisági viták továbbra is Varga Judit tárcájánál maradtak.

Arra a felvetésre, hogy az újabb, Magyarország elleni eljárás ellenére sem érzik-e úgy, hogy változtatni kellene a Brüsszellel szembeni kormányzati kommunikáción, Varga Judit azt felelte, hogy szerinte ezt olyanok várják el az ellenzéki oldalon, akik jobban gyűlölik a „mi politikai közösségünket, mint amennyire a hazájukat szeretik”.

A miniszter arról is beszélt, hogy szerinte Magyarország „minden áskálódás és rémhírterjesztés ellenére” meg fogja kapni a neki járó uniós pénzeket a tárgyalási folyamat végén. Varga Judit egyébként úgy látja, hogy a magyar kormány „kedvesen és diplomatikusan” kommunikál, és azzal vált ki meghökkenést Brüsszelben, hogy ki mer állni a nemzeti érdekekért.

Varga Judit szerint a brüsszeli liberálisoknak érdemes lenne tőlük tanulniuk, mert „a valódi véleménypluralizmusnak köszönhetően Magyarországon valódi politikai viták vannak. Bárki szabadon elmondhatja véleményét.”

Kvíz: Ki miért felel az ötödik Orbán-kormányban?

Kvíz: Ki miért felel az ötödik Orbán-kormányban?

Indítsa el a kvízt, ha többet akar megtudni

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG