Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Trump elárulta, hogyan folytatja kampányát


Donald Trump épp leveszi a védőmaszkot magáról.
Donald Trump épp leveszi a védőmaszkot magáról.

​​​​​​​Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy milyen formában kívánja folytatni választási kampányát. A Fehér Házból tart beszédet, azután Floridába készül.

Donald Trump amerikai elnök a napokban tért vissza a Fehér Házba, elhagyva a kórházat, ahol október 1. óta koronavírus-fertőzés miatt kezelték három napig. Trump szombaton már az elnöki hivatalból üzente, hogy folytatni fogja országos kampányát.

Florida a következő állomás

Az elnökválasztásig kevesebb, mint négy hét van hátra. Donald Trump a betegsége miatt az elmúlt héten nem tudott élő kampányrendezvényt tartani, de a Twitteren és a médián keresztül többször is jelezte, hogy a választások előtt még szeretne gyűléseket tartani.

Az elnök szombaton tartja a diagnózisa óta első nyilvános szereplését, a Fehér Ház erkélyéről tart beszédet támogatóinak "törvény és rend" témában. Ezt követően október 12-én a választás egyik kulcsfontosságú államába, Floridába utazik, ahol nagyrészt szabadtéren, egy repülőtéren tart majd beszédet október 12-én.

Kérdéseket vet fel

Az elnök kampányának újrakezdése közben sokan felvetik a kérdést, hogy mennyire volt beteg Donald Trump, és vajon teljesen felépült-e. A Fehér Ház egyelőre nem közölte, hogy elmúlt-e a fertőzésveszély.

A Demokrata Párt elnökjelöltje, Joe Biden nemrég Las Vegasban tartott beszédében felelőtlennek nevezte az elnök viselkedését, amiért a pozitív koronavírus-teszt után ilyen hamar visszatér az emberek közé.

Donald Trump nem sokkal az első elnökjelölti vita után kapta el a koronavírust. A fertőzés miatt felmerült, hogy a második vitát ne élőben, hanem élő videókapcsolattal tartsák meg, de ettől az elnök elzárkózott.

XS
SM
MD
LG