Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: „a benzinár emelkedéséből duplán is nyertesként kerülhet ki a kormányfő”


(illusztráció)
(illusztráció)

A legfontosabb cikkeink péntek reggel: az elemző szerint megtorpanni látszik az ellenzéki miniszterelnök-jelölt kampányának lendülete, hivatalosan megerősítették, hogy a magyar állam megvette a Pegasus kémszoftvert, oltási akciót hirdet a kormány november 22. és 28. között.

Megtorpanni látszik az ellenzéki miniszterelnök-jelölt kampányának lendülete, pedig lenne kihasználható politikai tartalék, véli szakértőnk. Ruff Bálint kommunikációs és kampánytanácsadó szerint kiaknázatlan a benzinár emelkedésének feszegetése az ellenzék részéről. Bármilyen furcsa, az üzemanyagok drágulásának kommunikációjából is a kormányfő jöhet ki nyertesként – mondta Konstruktív bizalmatlanság című podcastunk legfrissebb epizódjában.

Politikáról beszélt Herczeg Zoltán divattervező is Szelfi című podcastunkban. Az interjú írott változatából kiderül, hogy az elmúlt tizenegy évben nem kapott állami megrendelést, de nem is bánja, mert szerinte azzal csak zsarolhatóvá válna, hiszen az országban intézményesült a korrupció. Divattervezőként szúrják a szemét Szijjártó Péter elasztikus ingei és Rogán Antal méregdrága öltönyei, de kiábrándult Márki-Zay Péterből is.

Mégis vettek Pegasus-t

Hivatalosan megerősítették, hogy a Belügyminisztérium megvette a Pegasus kémszoftvert, amellyel civileket, újságírókat, ügyvédeket és ellenzéki szereplőket figyeltek meg. A fideszes Kósa Lajos ismerte be a kiberfegyver beszerzését az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülése után, bár annak jegyzőkönyvét 2050-ig titkosították.

Zavar az adatközlésben, oltási akció

Tovább emelkedett, már a hétezerhez közelít az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma. 83 ember halálát hozták összefüggésbe a járvánnyal. Közben kiderült, hogy a csütörtökön közölt halálozási számok nem valósak, a belügyminiszter szerint a hosszú hétvége okozott zavart az adatközlésben. Orbán Viktor az állami rádióban vendégeskedve reggel arról beszélt, ha gyorsul a járvány, akkor arra majd reagálni kell.

Akcióval próbálja felpörgetni az oltási tempót a kormány. November 22. és 28. között az oltatlanoknak nem kell előzetes regisztráció, a harmadik oltásra is érvényes az akció, és aki él a lehetőséggel, azt a kórházi oltópontokon Pfizer-, Moderna-, AstraZeneca-, Janssen- és Sinopharm-vakcina várja. Oltják azokat is, akiknek a munkáltatójuk írta elő.

Végül a nálunk rosszabb járványhelyzetben lévő Romániából érkezett videónkat ajánlom figyelmébe. Szinte teljesen eltűntek a külföldi turisták az országból, a belföldi vendégek pedig az utolsó pillanatban foglalnak utazást. A szolgáltatók között vannak, akik felújítanak, mások örülnek, ha nullára kijönnek a hónap végén.

Nyugodt napot kívánok,

Vovesz Tibor

  • 16x9 Image

    Vovesz Tibor

    Vovesz Tibor igazgató, a Szabad Európa budapesti irodájának vezetője. Több mint két évtizede dolgozik magyar és nemzetközi szerkesztőségekben, kereskedelmi és közszolgálati médiumokban. Egyebek mellett a Danubius Rádió, a Magyar Rádió és az Euronews munkatársa is volt. 

XS
SM
MD
LG