Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Bezár Sopron ikonikus szállodája, nem tudják kigazdálkodni a rezsit


Több mint ötszörösére emelkedett a rezsiköltség, nem tudják kigazdálkodni, november elsejétől nem fogadnak vendéget
Több mint ötszörösére emelkedett a rezsiköltség, nem tudják kigazdálkodni, november elsejétől nem fogadnak vendéget

November elsején végleg bezár a 39 éve üzemelő Hotel Lövér, nem tudják kigazdálkodni a több mint ötszörösére emelkedett éves rezsit. Az üzemeltetők azt mondják, akinek szállásfoglalása van, az visszakapja az előleget levonás nélkül. Sopronban több múzeum és a Tűztorony ajtajára is lakat kerül.

A szálloda bérlője és igazgatója már szeptemberben arról beszélt a Turizmus.com portálnak, hogy az emelt számlák alapján éves energiaköltségük nyolcvanmillióról mintegy 420 millióra nőne, és ezt nem tudják kigazdálkodni.

A Telex most idézi a háromcsillagos hotel weboldalára kikerült közleményt, amelyben úgy fogalmaznak, hogy tőlük független külső körülmények kedvezőtlen alakulása végleg térdre kényszeríti őket.

Mint írják, közös megegyezéssel megszüntették a szállodára vonatkozó üzemeltetői, bérlői szerződésüket a tulajdonos Danubius Hotels és a bérlő-üzemeltető Bartha Hotel Kft. között. Ennek értelmében a soproni Lövér Szálloda 2022. november 1-jétől nem fogad vendégeket, 39 év után lakat kerül ajtajára.

Azokat, akiknek a 2022. november 1-jét követő időszakra van visszaigazolt rendelésük, már nem tudják fogadni, ezért megrendeléseik teljesítését felmondják, a befizetett előleget levonás nélkül visszafizetik.

„Amennyiben érvényes, de fel nem használt utalvánnyal vagy jelenleg foglalás nélküli előleggel rendelkezik, kérjük, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot szállodánkkal” – áll a közleményben.

A hírportál emlékeztet arra, hogy november elsejétől nem látogatható a város egyetlen múzeuma, így a Tűztorony sem.

Azzal, hogy a megemelkedett rezsiköltségek miatt milyen korlátozásokra kényszerülnek a települések, több cikkben foglalkozott a Szabad Európa. A fővárosi kerületek helyzetéről, részletesebben a II. és a VIII. kerületéről itt és itt írtunk.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG