Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Joe Biden átvette a vezetést Georgiában


Joe Biden demokrata elnökjelölt.
Joe Biden demokrata elnökjelölt.

A demokrata jelölt megelőzte Donald Trump amerikai elnököt Georgia államban. Ebben az államban dőlhet el, ki nyeri a választást.

Joe Biden demokrata jelölt átvette a vezetést Donald Trump elnöktől a kulcsfontosságú Georgia államban. Az állam döntheti el a választás kimenetelét. Az elnök órákkal korábban több, precedens nélküli és teljesen megalapozatlan kirohanásba kezdett az ország demokratikus folyamatai ellen.

Ahogy folyamatosan érkeznek be az újabb adatok november 6-án Joe Biden 917 szavazattal megelőzte Donald Trumpot, írja több lap is. Georgia állam 16 elektori szavazata nélkül Trump nem tudja összeszedni a győzelemhez szükséges 270 elektori szavazatot.

Ha Joe Biden megnyeri Georgiát, akkor ő lesz 1992 óta az első demokrata jelölt, akinek nyernie sikerült az államban. Legutoljára Bill Clintonnak sikerült ez.

Georgia egyike annak a négy kulcsfontosságú államnak, ahol még nem hirdettek győztest. Biden kevéssel vezet Nevadában és Arizonában, Trump pedig még mindig az élen van Pennsylvaniában, miközben az amerikaiak már nagyon várják, hogy tisztázódjon a kemény pillanatokkal teli választás eredménye.

Így működik az amerikai elektori rendszer
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:01:32 0:00

XS
SM
MD
LG