Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Egyre súlyosabb a koronavírus-helyzet az Egyesült Államokban


Hároméves kislánytól vesznek mintát Covid-teszthez Salt Lake City városában, Utah államban 2020. november 10-én.
Hároméves kislánytól vesznek mintát Covid-teszthez Salt Lake City városában, Utah államban 2020. november 10-én.

Az elmúlt héten átlagosan 120 ezer új beteget jelentettek az USA-ban, és a kórházak is egyre telítettebbek.

A világon 51 millió ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1,2 millió körül jár. Európában több mint 230 ezer új esetet regisztráltak a keddi nap folyamán, és közel ötezer ember halt meg a betegségben. A legtöbb fertőzöttet Olaszországból jelentették, több mint 35 ezret. Az országban súlyos a helyzet, az AP tudósítása szerint, van, hogy a betegeknek a mentőben kell várniuk, amíg fogadni tudják őket a kórházak.

Lengyelországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Oroszországban is 20 ezer fölött volt az esetszám. Spanyolországban 17 ezer, Németországban 16 ezer új esetet jelentettek.

Csúcsot döntött a kórházban ápoltak száma

Rekordot döntött az Egyesült Államokban a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, és hetek óta szüntelenül nő a fertőzésszám is. November 10-én már közel 62 ezer embert ápoltak kórházban koronavírussal az USA-ban, ez meghaladja az áprilisi és a júliusi csúcspontot is.

A rekordszámú kórházban ápolt beteg megerősíti azt, hogy elérkeztünk a járvány legrosszabb szakaszához a kitörése óta” írta az amerikai helyzetről a COVID Tracking koronavírussal foglalkozó oldal.

Joe Biden megválasztott amerikai elnök éppen a járvány megfékezését nevezte az első számú feladatának győzelmi beszédében, azt mondta, hogy külön munkacsoportot állít fel erre a feladatra.

120 ezer az átlagos fertőzésszám

Az elmúlt két hétben negyven százalékkal emelkedett az Egyesült Államokban a kórházban ápolt betegek száma, és a napi fertőzésszám hétnapos mozgóátlaga 120 ezer körül volt. Miközben nő a kórházban ápoltak száma, és november kezdete óta több mint 1 millió új fertőzöttet regisztráltak, a napi halálozási szám is átlagban ezer fölé emelkedett.

Bár a jobb kezelési módszerek alacsonyabban tartják a halálozási számokat a tavaszhoz képest, az Egyesült Államok sok részén gondot okoz az egészségügyi dolgozóknak, hogy bírják a sok beteg ellátását, ráadásul a szakértők szerint a tél beálltával csak romlani fog a helyzet. Athony Fauci, a ország vezető járványügyi szakértője azt mondta, tovább súlyosbodhat a helyzet, ha nem szigorítanak az előírásokon.

XS
SM
MD
LG