Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Áder még utoljára kitűzte, Donáth szerint nem minden ellenzéki párt lelkes


Donáth Anna, a Momentum elnöke
Donáth Anna, a Momentum elnöke

Magyarországon is elszabadult omikron, kitűzött választási dátum, önkritikus ellenzéki pártelnök, a haveri kapitalizmus valódi problémái és botrányt hozó magyar kiállás Kazahsztán mellett a mai 3 percben.

Egy napon lesznek az országgyűlési választások és a népszavazás

Áder János államfő „az országgyűlési képviselők általános választását a legkorábbi időpontra, 2022. április 3-ra” tűzte ki. Orbán Viktor miniszterelnök azonnal reagált az államfői bejelentésre közösségi oldalán. Népszavazás is lesz aznap.

Az új fertőzöttek mintegy harmada omikronos

Rakétasebességgel száguld itthon és a világban is az omikron-vírusvariáns, a WHO szerint márciusra Európa lakosságának fele omikronnal fertőzött lesz.

Magyarországon 7883 új fertőzöttet igazoltak kedd óta, elhunyt 67 beteg, velük a járvány halálos áldozatainak száma 40 083 főre emelkedett. Kórházban 2758 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 257-en vannak lélegeztetőgépen.

Annyi a fertőzött gyerek, hogy egyre több osztály áll át online oktatásra. Van olyan budapesti gimnázium, ahol a következő két hétben csak online tanítanak.

Az ellenzéknek is kell egy köztársaságielnök-jelölt

Donáth Anna a Szabad Európának adott interjújában megerősítette, hogy a DK (és a Jobbik) lassítja a közös lista felállítását, és azt sem cáfolta, hogy van olyan párt, amelynek aktivistái nem kampányolnak. A Momentum elnöke szerint az ellenzéknek állítania kellene köztársasági elnököt, de a homofób népszavazás ügyében egyelőre nem kap instrukciót az ellenzéki szavazó.

Külföldön is vihart kavart, hogy Orbán a kazah vezetés mellé állt

Magyarország felajánlotta segítségét a kazah vezetésnek, és Szijjártó Péter arra is utalt, hogy meg fogja vétózni, ha egy nemzetközi szervezet elítélné a tüntetőkkel szembeni fellépést. Csehországban belpolitikai botrányt kavart a magyar kiállás.

Bojár Gábor: Nem az a fő baj, hogy túl drágák a haveri közbeszerzések

Márki-Zay Péter tanácsadója volt a Szabad Európa podcastjának vendége. Az üzletember elmondta, hol okoz igazán nagy károkat a NER az üzleti szférában, és azt is, mivel segítette valóban a vállalkozásokat az Orbán-kormány 2010 után.

A választásokig tehát még 81 nap van hátra. Ez addig 55 hírlevelet és 165 együtt töltött percet jelent itt. De mi számítunk figyelmükre weboldalunkon, Facebookon és Instagramon is – kampány előtt, közben és persze utána is!

Keller-Alánt Ákos

  • 16x9 Image

    Keller-Alánt Ákos

    Keller-Alánt Ákos a Szabad Európa újságírója. Korábban a Magyar Narancs munkatársa volt, emellett több külföldi lapban is megjelentek cikkei (többek között: Balkan Insight, Deutsche Welle, Internazionale). Oknyomozó munkájáért többször díjazták Magyarországon és külföldön is. 

XS
SM
MD
LG