Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Magyar Péter kampánykörútjából úgy látszik, hogy megszületett az első igazi hazai ellenzéki populista politikus


Magyar Péter Felcsúton 2024. május 24-én
Magyar Péter Felcsúton 2024. május 24-én

Mit mondott Lévai Anikó, miután Magyar Péter leöntötte vörösborral Orbán Viktor ingét? – két nap a Magyar-kampányban. Egyre több a korai iskolaelhagyó, míg egyre kevesebb a háziorvos. Fordulat a Vodafone-ügyben: a GVH-nak vizsgálnia kell a felvásárlást, borul a nemzetstratégiai címkéjű kivételezés.

Mit mondott Lévai Anikó, miután Magyar Péter leöntötte vörösborral Orbán Viktor ingét? – két nap a Magyar-kampányban

Nyolc Fejér megyei település, a visszakapott reményért hálás rajongók és egy Facebookra optimalizált, de offline is kiválóan teljesítő friss politikus: kétnapos riportúton követtük Magyar Péter kampányát.

Egyre több korai iskolaelhagyó, egyre kevesebb háziorvos

A Hintalovon Alapítvány legfrissebb éves jelentéséből számos egyéb mellett kiderült, hogy 2023-ban a gyermekvédelmi rendszer még az elmúlt évekhez képest is sok területen erős visszaesést mutatott.

Fordulat Vodafone-ügyben: a GVH-nak vizsgálnia kell a felvásárlást, borul a nemzetstratégiai címkéjű kivételezés

Egy EU-s precedensítélet lehetőséget ad arra, hogy utólag is vizsgálni és korrigálni lehessen az emberek számára káros felvásárlásokat, még akkor is, ha a kormányzat nemzetstratégiai kivételnek tart valamit. Egy ilyen per már le is zárult, a GVH-nak kötelező lesz vizsgálnia a Vodafone felvásárlását.

A magyarok háromnegyede szerint jó az ország európai uniós tagsága

A magyarok elsöprő többsége, még a fideszesek kétharmada szerint is előnyös Magyarországnak az EU-tagság egy friss felmérés szerint. A többség még akkor is előnyösnek tartaná a szövetséget, ha Magyarországnak többet kellene befizetnie, mint amennyit közvetlen támogatásként visszakap.

Johannes Hahn nem készül a magyarországi határkerítés megtekintésére

Johannes Hahn június második felében valószínűleg ellátogat Magyarországra, azonban Varga Mihály állításával ellentétben nem áll szándékában a határ menti régiók megtekintése – javította ki az Európai Bizottság a pénzügyminisztert.

Megvan a külügy jelöltje: 32 éves gépészmérnök lesz az új magyar űrhajós

A külügy bejelentette, hogy Kapu Tibort fogják befizetni egy amerikai magáncég űrhajóskiképzésére és az azt követő űrutazásra. Az út legnagyobb anyagi nyertese az a néhány kiválasztott vállalat lehet, amelyeknek az eszközeit a 32 éves gépészmérnök felviszi az űrállomásra tesztelni.

Litván külügyminiszter: Az EU-nak meg kell kerülnie Magyarország rendszerszintű gáncsoskodását

A magyar kormány szisztematikusan akadályozza az Ukrajna támogatására szolgáló intézkedéseket, az Európai Uniónak ezért valamilyen megoldást kell találnia ennek megkerülésére – szögezte le Gabrielius Landsbergis.

Spanyolország további egymilliárd euró értékű katonai támogatást nyújt Ukrajnának

Volodimir Zelenszkij kétoldalú biztonsági megállapodást írt alá Spanyolországban, ezzel is megerősítve hazája védekezését az orosz agresszióval szemben. A segítségnyújtási csomagban bennfentes források szerint amerikai Patriot légvédelmi rakéták, Leopard harckocsik és 155 milliméteres tüzérségi lőszerek is lesznek.

Amit még tudni érdemes

A Békemenet napjára eldől, hogy visszalép-e Szentkirályi Alexandra (ATV)

A csatorna kormányoldali forrásai szerint legkésőbb a Békemenet napjára „bizonyosan eldől”, hogy visszalépjen-e Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje Vitézy Dávid javára.

Sörözések, titkos klubok, ahol a titkosszolgák beszéltek a külügy elleni orosz hekkertámadásról (Telex)

Ha a teljes politikai képet nézzük, akkor nem alaptalan a nyugati partnerek aggodalma a túlzottan nagy orosz kitettség miatt.

A lakosságszámhoz viszonyítva toronymagasan nálunk költik a legtöbbet Facebook-hirdetésekre az EP-választás előtt (Lakmusz)

A magyarországi facebookos kiadásokat abszolút értékben is csak a nyolcszor népesebb Németország előzi. A Megafon és a Fidesz több pénzért hirdet, mint sok helyen az összes politikai hirdető együttvéve.

A budapesti repülőtér bevételére készül az Orbán-kormány, de a sármelléki légikikötővel sem boldogul (Népszava)

Annyi kudarcot vallott már a kabinet az utóbbi felélesztésével, hogy most már azt is titkolja, pontosan mit vár a legújabb, 2,2 milliárd forintos ráfordítástól.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG