Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Politológus: Rogán Antalnak nemcsak Magyar Pétertől, hanem Orbán Viktortól is tartania kell


Kocsis Máté, Semjén Zsolt, Orbán Viktor és Rogán Antal az Országgyűlésben 2019. december 10-én
Kocsis Máté, Semjén Zsolt, Orbán Viktor és Rogán Antal az Országgyűlésben 2019. december 10-én

Politikai elemző: Rogán Antal sem leválthatatlan. Sárosi Péter: Orbán Viktor egy válságtünet. Ismét térdre bukott Paks.

Politikai elemző: Rogán Antal sem leválthatatlan

Rogán Antalnak nem csupán Magyar Pétertől, hanem Orbán Viktortól is tartania kell. Ha a választáson gyengébben szerepel a Fidesz a korábbiaknál, annak lehetnek személyi következményei – vélte Lakner Zoltán. Milyen következményei lehetnek a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételnek? Milyen hatással lehet a kapcsolati erőszak megítélésére Varga Judit magánéleti kitárulkozásának? Szét lehet-e választani a magánéleti és a politikai szálakat? Mit hozhat az április 6-i tüntetés? Ezt elemezzük podcastunk különkiadásában a politológussal.

Sárosi Péter: Orbán Viktor egy válságtünet

A Drogriporter oldal szerkesztője szerint a bicskei gyerekotthonban ugyanaz történik kicsiben, mint az országban nagyban. A legnagyobb botrány az, hogy Orbán Viktor egy Facebook-videóban pillanatnyi szeszélyből bejelentette, hogy csak úgy, minden társadalmi egyeztetés nélkül módosítja az alkotmányt.

Ismét térdre bukott Paks

Hétfő délelőtt felborult a normál termelési menet a Paksi Atomerőműben: a frissen nagyjavításon és karbantartáson is átesett egyes blokk minden előzetes jel nélkül leállt. A hiba okát nem közölték, az erőmű névleges teljesítménye felét sem tudta produkálni.

Ajtókat nyit meg, ápol és eltakar – megjelent a műkincspiacon a tehetős új NER-generáció

„Csak idő kérdése volt, hogy a műtárgypiacon is megjelenjen az új NER-es generáció, mert akinek sok pénze van, abban egy idő után felmerül, hogy műtárgyakat vásároljon” – mondta egy gyűjtő. De mióta és miért népszerű a NER-fiatalok körében a műgyűjtés? Honnan származhat a műtárgyak vásárlásához szükséges vagyon? Kik segítik tanácsaikkal a mecénásként debütálókat, és miért nem vállalják névvel, amikor nyilatkoznak nekünk? Egyebek között erről írt Keller-Alánt Ákos, a Sztoriban vendége.

Meggyanúsítja az ügyészség Iványi Gábort

Gyanúsítottként idézte be a Fővárosi Nyomozó Ügyészség csütörtökön reggel 9 órára Iványi Gábort, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnökét. A MET szerint az összehangolt hatósági vizsgálatsorozat és a tizenhárom éve tartó diszkriminatív kormányzati intézkedések az egyházüldözés gyanúját vetik fel.

Automatikusan elismert európai diplomát szerezhetnek a jövő hallgatói

Erős minőségbiztosításon és az EU-országok automatikus elismerésén alapul majd az európai diploma, amelynek fokozatos bevezetéséről szerdán mutatta be elképzeléseit az Európai Bizottság. A közlemény és két másik ajánlás célja a felsőoktatás terén meglévő szűk nemzeti keresztmetszetek és bürokratikus akadályok önkéntes rendszeren alapuló lebontása.

Tovább nőtt a moszkvai terrortámadás halálos áldozatainak száma

Száznegyvenre emelkedett az orosz főváros melletti, előző pénteki merénylet halottainak számra – jelentették a hatóságok. Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter közölte, hogy a még kórházban lévő hetvenhat sebesült közül négyen válságos állapotban vannak.

Amit még tudni érdemes

EP-választás: a Fidesznek két mandátumába kerülhet a kegyelmi ügy, akár félmilliónál is több ellenzéki voks mehet a kukába (24.hu)

Súlyos visszaesés nélkül juthat túl a kegyelmi botrányon a Fidesz–KDNP, azonban a márciusi felmérések szerint így is két mandátumukba kerülhet az ügy.

Magyar politikusokat is pénzelhettek Moszkvából, hogy oroszbarát propagandát terjesszenek az EU-ban (HVG)

A propagandahálózat leleplezésében féltucatnyi európai hírszerző szolgálat vett részt, pénzt a magyar mellett német, belga, francia, holland és lengyel politikusok kaptak.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG