Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Szakértő: Hibás számításon alapul a magyar kormány abszolút téves irányú, oroszbarát külpolitikája


Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin Pekingben 2023. október 17-én
Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin Pekingben 2023. október 17-én

Buda Péter: Az elmúlt években rengeteg rubel gurult itt szét. Brüsszeli előrejelzés: Magyarország egy lépéssel közelebb a deficiteljáráshoz. Túl van az életveszélyen a nyitrabányai merénylet után Robert Fico.

Buda Péter: Az elmúlt években rengeteg rubel gurult itt szét

A nemzetbiztonsági elemző és volt nemzetbiztonsági főtiszt szerint félreértés azt gondolni a magyar kormány oroszbarát külpolitikájáról, hogy pusztán piti zsaroláson és üzleti juttatásokon alapul: ennél nagyságrendekkel komolyabb stratégiai együttműködésről van szó.

Brüsszeli előrejelzés: Magyarország egy lépéssel közelebb a deficiteljáráshoz

Javuló növekedési kilátás mellett az európai uniós referenciaértéket továbbra is jelentősen meghaladó államháztartási hiányra, illetve 2024-ben az államadóssági ráta növekedésére számít Magyarországon legfrissebb makrogazdasági előrejelzésében az Európai Bizottság. Mindez előrevetítheti a deficiteljárás júliusi megindítását hazánkkal szemben.

Túl van az életveszélyen a nyitrabányai merénylet után Robert Fico

A szlovák miniszterelnökre a Nyitrabányán (Handlová) megtartott kormányülés után lőttek rá, a helyi kultúrház előtt. A szlovák belügyminisztérium merényletkísérletnek nevezte a támadást, elkövetésével egy 71 éves lévai férfit gyanúsítanak, akit a helyszínen elfogtak.

Az Egyesült Államok további egymilliárd dollár értékben küld fegyvereket Izraelnek

Az amerikai kormány arról tájékoztatott több törvényhozót, hogy nagyjából egymilliárd dollár értékben küld még fegyvereket és lőszereket Izraelnek, azt azonban nem tudni, mikor kerül sor a leszállításukra.

Georgiai elnök: Az ország túlélése forog kockán a „külföldiügynök-törvény” elfogadásával

Szalome Zurabicsvili ismét leszögezte, hogy meg fogja vétózni a sokat bírált, orosz mintára bevezetni kívánt jogszabályt, még ha a kormánypártnak meg is van a parlamenti többsége a felülírásához.

Kormányátalakítás: Putyin forrásokhoz próbál jutni Ukrajna és a Nyugat elleni hosszú háborújához

A Moszkvában rendkívül ritka kormányátalakítás oka elemzők szerint az, hogy folyamatosan táplálni kell az Ukrajna elleni háborút és a konfrontációt a Nyugattal. Vlagyimir Putyin gazdasági tanácsadóját nevezte ki védelmi miniszternek, hogy így érvényre juttassa „Oroszország hadiipari komplexumának és gazdaságának erejét”.

Amit még tudni érdemes

Belső dokumentumok bizonyítják, hogy a magyar külügy tudott az orosz kibertámadásokról – amiket két éve még kampányhazugságnak neveztek (444)

A lap új iratokat mutat be, amelyek bizonyítják, hogy Oroszország katonai és polgári titkosszolgálatai széles körű kibertámadást hajtottak végre a magyar külügy rendszerei ellen. Nemzetbiztonsági szempontból felbecsülhetetlen értékű adatokat lophattak a külügy gépeiről.

Mészáros Lőrinc már 1000 milliárdnál tart, Tiborcz István is belépett a 100 milliárdosok közé (24.hu)

Egy év alatt ötven százalékkal növelte vagyonát Mészáros Lőrinc, de majdnem teljesítette ezt a miniszterelnök veje, Tiborcz István is. Akadt, aki náluk is jobban szerepelt: dupláztak Schmidt Máriáék és az állami propagandát közvetítő kommunikációs cégcsoport tulaja is.

Szijjártó Péternek 140 millió forintért béreltek máltai luxusrepülőt Kambodzsába (Átlátszó)

A most vizsgált két hivatali út során a külügyminiszter mindkét esetben a VistaJet magánrepülőgép-társaság jetjeit használta.

Orbán Viktor saját haszonszerzése érdekében árulja Magyarországot és Európát Kínának (HVG)

Egy-két éven belül ezermilliárdos árbevételt hozhatnak az Orbán-kormányhoz közel álló cégeknek azon megállapodások, amelyeket a kínai elnök budapesti látogatásán írtak alá. Peking propagandagépezete jogsértő módszerekkel is segít Brüsszel közös elfoglalásában.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG