Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: "maffiózók" életmentése a pesti utcákon


A tél és a járvány egyszerre nagyon megterheli a hajléktalanok fővárosi ellátását, így elkél a civil segítség. Ennek van spontán és szervezett formája is.

Civilek segítik a hajléktalanok fővárosi ellátását. A tapasztalatok szerint az emberek jártukban-keltükben jelzik, ha veszélyben lévő embert látnak az utcán. A szervezett civil segítség közül az egyik legfontosabb a Budapest Bike Maffia, melynek alapítója mindennapi küzdelmeikről mesélt. Például belső térképet készítenek arról, hol bukkannak jó eséllyel bajbajutottakra. Cikkünk ennél jóval részletesebben is foglalkozik a télen különösen kiszolgáltatottakkal, ajánlom figyelmébe!

Sokan kerülnek olyan helyzetbe, amikor valamilyen segélyre, járandóságra szorulnak. Ehhez nem is kell tragédiának történnie, elég ha valaki gyermeket vállal. Például azért, mert a kormány év végén befagyasztotta a minimumnyugdíj legkisebb összegét, ami 28 500 forint. Márpedig erre tucatnyi szociális segély, gyermeknevelési támogatás épül. Hogy ez miért fontos a gyermeket nevelőknek is, kiderül cikkünkből.

A járvány és a hazai szocális ellátórendszer alkalmatlansága

Tovább csökkent a kórházban ápolt betegek és a lélegeztetőgépen lévők száma Magyarországon. Kicsit több mint 1 300 új beteget regisztráltak, az új áldozatok száma száz alatt volt. Orbán Viktor az állami rádióban azt mondta, nem érti, miért nem engedélyezték eddig az AstraZeneca oltását az EU-ban, aztán azt is, hogy nem is érdekli.

Az utóbbi hónapokban kiderült, a járvány még jobban megmutatja a hazai szociális ellátórendszer alkalmatlanságát. A Társaság a Szabadságjogokért például az országos tisztifőorvoshoz fordult, mert úgy látja, hogy zavarosak és hiányosak a szociális otthonok lakóira vonatkozó kapcsolattartási szabályok.

Mongóliáról viszonylag keveset hallunk, ám most érdemes elolvasni cikkünket, melyből kiderül, lemondott az ország miniszterelnöke. Az ok? Közfelháborodást váltott ki, ahogy egy koronavírusos nővel és újszülött csecsemőjével bántak, amikor kezelésre vitték.

Putyin állítólagos palotája és James Bond

Rúdtánc és luxus: milliók nézték meg Navalnij videóját Putyin állítólagos palotájáról. Navalnij szerint a palotában van egyebek közt sztriptíz klub, kaszinó és 800 dollár értékű wc-kefe is.

Rúdtánc és luxus: milliók nézték meg Navalnij videóját Putyin állítólagos palotájáról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:53 0:00

Letartóztatások, verések, száműzetés, halál. A belarusz emberek nagy árat fizettek, amiért felemelték a szavukat Aljakszandr Lukasenka autoriter rendszere ellen. Egy állítólag a belarusz belügytől kiszivárgott felvételen a belarusz belügyminiszter helyetteseként azonosított hang arról beszél, hogy táborba kell zárni a tüntetők keménymagját, és adott esetben éles lőfegyvert is be kell vetni a tiltakozók ellen.

Végül arról, hogy ismét, immár harmadik alkalommal is elhalasztották a legújabb, 25. James Bond-film bemutatóját. A BBC cikke szerint az ok természetesen a járvány. A mozit (ami Daniel Craig utolsó fellépése a 007-es ügynökként) eredetileg idén áprilisban mutatták volna be, az új időpont október 8.

Nyugodt, békés napot kíván

Csák Gyula

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.

XS
SM
MD
LG