Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: fejlemények az MTVA-botrányban, rekordszámú új fertőzött Magyarországon és kirgiz halálösvény


Legérdekesebb cikkeink: a Közszolgálati Kuratórium elé viszik az MTVA-ból kiszivárgott hangfelvételek ügyét, rekordot jelentő 6500 újabb fertőzött 24 óra alatt és EU-barát ellenzéki politikus nyerte a moldovai elnökválasztást.

Az MTVA-botrány újabb hullámai

A Közszolgálati Kuratórium elé viszik az MTVA-ból kiszivárgott hangfelvételek ügyét, mert a delegáltak szerint a hangfelvételek a „közszolgálati médiaszolgáltató függetlenségének elvesztését” dokumentálják. A múlt héten cikksorozatban mutattuk be, hogyan érvényesül a politikai befolyás a köztévé Híradójánál, és nyilvánosságra hoztunk egy értekezletről készült hangfelvételt is. Ezen Bende Balázs akkori vezető szerkesztő arra hívta fel munkatársai figyelmét, hogy az MTVA-nál nem az ellenzéki összefogást támogatják, és akinek ez nem tetszik, adja be a felmondását.

A lovagkereszttel kitüntetett, a magyar kormánnyal jó kapcsolatot ápoló Sameer Hamdan évekkel ezelőtt kezdett építkezni Budán. A 24.hu helyszíni tapasztalata szerint azonban az állami hitellel is megtámogatott Párisi Udvar tulajdonosa túlépítette rózsadombi villáját, amire a II. kerület nem is adta meg a fennmaradási engedélyt.

Soha ennyien nem fertőződtek még meg Magyarországon

Rekordot jelentő 6500 újabb fertőzött lett 24 óra alatt Magyarországon, 93 ember életét veszítette a Covid-19 járványban. Eközben Csehországban mintha visszavonulóban lenne a járvány.

Egyre inkább betartják az emberek a járvány miatt elrendelt szabályokat a közterületeken a rendőrség elmondása alapján. A BKK szerint a tömegközlekedési eszközökön 99 százalékos a maszkviselési hajlandóság.

"A korona miatt jövő áprilisig szerintem ki sem nyitnak az éttermek" – vélte a Szabad Európának adott interjúban Juhász Gábor étteremtulajdonos. „Az első alkalommal, amikor be kellett zárni márciusban komolyan kikészültünk. Emlékszem, amikor felmondtunk az embereknek, komoly vezető beosztású kollegák elsírták magukat. Férfiak. Nyeltük a könnyeinket, amikor az embereket küldtük el” – mesélte a Szelfiben.

EU-barát elnöke lesz Moldovának

EU-barát ellenzéki politikus nyerte a moldovai elnökválasztást. A szavazatok 99 százalékának összeszámlálása alapján Maia Sandu volt miniszterelnök, a Világbank egykori közgazdásza a voksok 57 százalékát kapta a vasárnapi második fordulóban. A 48 éves politikus az első nő Moldova államfői posztján és a második elnök, akit közvetlenül választanak meg.

A kirgizisztáni Zardali falu szinte csak szamárháton közelíthető meg, és kizárólag egy lélegzetelállítóan gyönyörű, de halálosan veszélyes ösvényen. A helyiek azt mondják, az idegen állatok megijednek a szakadékoktól, és a mélybe ugranak. Tériszonyosoknak inkább nem ajánlom videónk megtekintését...

Nyugodt, békés napot kíván

Csák Gyula

XS
SM
MD
LG