Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: elszállt magyar lakásárak


Az elmúlt 10 évben gyakorlatilag megduplázódtak az ingatlanok árai Magyarországon, ami európai mércével is hatalmas emelkedés.

Hétfő reggelre 844 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, 56 beteg pedig elhunyt. Ma és kedden egyébként újabb Pfizer-vakcina szállítmányok érkeznek, összesen 36 270 ember oltására elegendő oltóanyaggal.

Megelégelte az Európai Unió, hogy a vakcinagyártók egymás után jelentik be: csökkentik az EU-ba szállítandó oltóanyagok mennyiségét. „Jogi eszközeinket felhasználva el fogjuk érni, hogy a gyártók tiszteletben tartsák a szerződésben foglaltakat” – hangsúlyozta Charles Michel, az Európai Tanács elnöke. Az Európai Bizottság elnöke ugyanakkor azt mondta, hogy csak a BioNTech és a Moderna beérkező vakcináival az uniós lakosság több mint 85 százalékát be tudják oltani.

Egekben a magyar lakásárak

Nagyon elszálltak a magyar lakásárak. Infografikánkból nem csak az derül ki, hogy 2010 óta gyakorlatilag megduplázódtak az ingatlanok árai, hanem az is, ezzel Európában hol helyezkedünk el.

Veszedelmes tempóban szakad szét a nyugdíjas társadalom - írja a 24.hu, ahol egy nyugdíjszakértőt kérdeztek arról, igazságosnak tartja-e a nyugdíjemelés jelenlegi formáját.

Milyen következményei lehetnek a Navalnij melletti tüntetéseknek?

Február 8-ára tűzték ki Donald Trump volt amerikai elnök szenátusi felelősségre vonását az öt halálos áldozatot követelő washingtoni zavargások miatt. Nancy Pelosi, az amerikai Képviselőház elnöke ma küldi el a Szenátusnak a határozatot. Donald Trump ellen lázadásra való felbujtás miatt indult eljárás. Kétséges, hogy elmarasztalják-e a volt elnököt, mivel ehhez 17 republikánus szenátor szavazata is kellene.

Elemzők szerint átalakíthatják a politikai erőviszonyokat a most folyó oroszországi tüntetések. A tiltakozásokat Alekszej Navalnij legújabb, korrupciós ügyeket feltáró riportja fűti, és az indulatokat tovább fokozza az ellenzéki vezető bebörtönzése. A mostanihoz hasonló, kiterjedt tüntetések utoljára 2017 májusában voltak Oroszországban, akkor is egy Navalnij-videó miatt. Az az akkori kormányfő, Dimitrij Medvegyev állítólagos korrupt üzelmeit mutatta be.

Tavaly Oroszország a harmadik volt a világon a területén működő CCTV (arcfelismerő szoftverrel ellátott térfigyelő) kamerák számában. Látványos aloldalunkon megnézheti, hogyan terjesztette ki Oroszország megfigyelőrendszerét.

Grúzia mesés képeken

Idén 30 éve szűnt meg a Szovjetunió. A folyamatban döntő szerepe volt Mihail Gorbacsov utolsó pártfőtitkárnak. Egy róla szóló könyv szerzőjével beszélgettünk a politikus hétköznapjairól és hatásáról.

Az ember, aki megszüntetett egy világbirodalmat: Gorbacsov, a Szovjetunió utolsó vezetője
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:29:13 0:00
Közvetlen elérés

Végül hadd ajánljak egy csodálatos képgalériát a Szovejtunió előtti, számunkra jórészt ismeretlen Grúziáról. A cári korszakban ott élő embereket és a mesés tájat egy világhírű fotós, Szergej Prokudin-Gorszkij színekkel teli, exkluzív képein keresztül mutatjuk be. Én nehezen szabadulok a hatása alól.

Nyugodt, békés napot kíván

Csák Gyula

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.

XS
SM
MD
LG