Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: „Legyet esznek és kartonpapírt”


A kormányfő szerint a jövőben oltásalapú védekezésre van szükség, mert ha elég ember be van oltva, nem kell visszatérni a zárásokhoz, a maszkhasználathoz, hanem a normális, jól megszokott életnél lehet maradni. Az ellenzék szerint kormányváltásra van szükség.

Orbán ígért a parlamentben, az ellenzék kormányváltásról beszélt. A magyar miniszterelnök ígért a gyereket nevelő szülőknek és a nyugdíjasoknak is, valamint az oltásokra alapuló védekezést ígért. Az ellenzék szerint a beszédnek alig volt köze a valósághoz és kormányváltásra van szükség.

Összeült a nemzetbiztonsági bizottság a Pegasus lehallgatási botrány ügyében, csakhogy bármi is hangzott el, azt az állam 2050-ig titkosította. Az ellenzéki képviselők egy vizsgálattal meghallgathatták volna a szakszolgálatok érintettjeit is, ezt a vizsgálatot viszont leszavazta a kormánytöbbség.

Már hétköznap is csak 2,5 ezer ember kapta meg az első oltását Magyarországon. Közben egy nap alatt újabb 5 ember veszítette életét, 401 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, köztük 45-en vannak lélegeztetőgépen.

Borzalmas aszály pusztít Kazahsztánban

Lengyelország azt állítja, egyre több bizonyítéka van arról, hogy Belarusz Oroszország támogatásával küldi az Európai Unió határaira a belépéssel próbálkozó áramló illegális bevándorlókat. Mateusz Morawiecki miniszterelnök hétfőn azt mondta újságíróknak, hogy senki sem hiszi, hogy Minszk egyedül cselekszik, amikor ezrek jelennek meg a belarusz-lengyel és belarusz-litván határon.

Olyan súlyos az aszály Kazahsztánban, hogy a gazdák végső elkeseredésükben hulladékkal próbálják megmenteni a jószágot az éhhaláltól. Az állam segítséget ígért, de sokak szerint az állatokat már nem lehet megmenteni. Kazah szerkesztőségünk riportja.

"Legyet esznek és kartonpapírt" - súlyos aszály Kazahsztánban
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:56 0:00

Hős vagy terrorista?

Dollármilliók juthattak az állami vagyonalapból az üzbég elnök rokonának. A legkülönbözőbb gazdasági szektorokban legkevesebb 58 vállalatot birtokló Orient Csoport az Üzbég–Ománi Befektetési Társaságon (UOIC) keresztül juthatott hozzá ezekhez a forrásokhoz.

A Hotel Ruanda című film egy olyan hős előtt tisztelgett, aki a vérszomjas milíciákkal dacolva mentette az emberek életét a ruandai népírtás idején. A film készítőit megihlető férfire viszont most súlyos börtönbüntetést szabott ki egy bíróság. Paul Rusesabagina 25 év börtönbüntetést kapott terrorizmussal összefüggő vádak miatt, a férfi szemfényvesztésnek nevezte az eljárást.

Békés napot kíván

Csák Gyula

XS
SM
MD
LG