Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: elszállt várólisták, akár kétéves várakozás


A járvány miatt is nagyon megnőtt a műtétre várakozás ideje Magyarországon, olyannyira, hogy akadnak olyan beavatkozások, amelyekre akár két évet is kell várni, de az átlagos várakozási idő is több, mint egy év.

A járvány alatt számos beavatkozást leállítottak, így jelentősen nőttek a várakozási idők az állami egészségügyben. Nagyjából 35 ezren várakoznak különböző műtétekre, a legtöbben szürkehályog-műtétre, térdprotézisre, csípőprotézisre. Ők például átlagosan 1-1,5 év múlva kerülhetnek sorra, de van olyan műtét, amire több, mint két évet kell várni. Sok más minden mellett ez is kiderül cikkünkből, amit jó szívvel ajánlok.

Ha nincs most elég ideje elolvasni a cikket, akkor nézze meg informatív képgalériánkat ugyanebben a témában! (És utána olvassa el a cikket azért...)

Az elmúlt 24 órában 82 ember veszítette életét a Covid-járvány következtében, az új fertőzöttek száma 1416 – írja a hivatalos kormányoldal. Eddig 4,4 millió ember kapott már legalább egy oltást, csütörtökön pedig megkezdődik a regisztrált és időpontot foglalt 16-18 évesek oltása is.

Kérdései vannak a vakcinákkal kapcsolatban? Van, amit még nem tud? Látogasson el folyamatosan frissülő aloldalunkra!

Európa több országában is enyhítettek a járványügyi korlátozásokon. A szabadságnak Magyarországon a legtöbb helyen a védettségi igazolvány az ára. Az Európai Bizottság egyébként nyáron tervezi bevezetni a védettségi igazolvány uniós megfelelőjét, az úgynevezett zöld igazolványt. Képgalériánk Rómától Nyíregyházáig mutatja meg, hogyan élvezik az emberek a visszakapott szabadságot.

„Magyarország sok tekintetben archaikus irányba megy visszafelé”

„Nem előre, hanem hátrafelé haladunk” - ez Csaba László közgazdász véleménye a magyar gazdaságról. A szakember rövid ideig volt Orbán Viktor kormányfő tanácsadó testületének tagja is, azonban úgy látja, „Magyarország sok tekintetben archaikus irányba megy visszafelé. Azok az értékrendi, szervezeti és beruházási súlypontok, melyekről már beszéltünk, mind az ipari társadalom irányába mutatnak vissza. Ahelyett, hogy előre mennénk, a XXI. és XXII. század társadalma felé”. A teljes beszélgetést itt találja, érdemes elolvasni!

Több mint 8000 embert, köztük gyermekeket gyilkoltak meg azon a helyen, amely a CEU új campusa lesz 2025-től. A bécsi önkormányzat a Steinhof területét ajánlotta fel az egyetem új épületeinek. Azonban az 1907-ben Otto Wagner által megálmodott komplexumnak sötét múltja van: a nácik itt hajtották végre a T4-akciót, vagyis az eutanázia-programjukat. Összefoglaltuk a hátborzongató történetet.

Az egykori náci halálgyárba költözik a CEU
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:45 0:00

Mi (és miért) történik megint a Közel-Keleten?

Hetek óta napi rendszerességgel csapnak össze palesztin tüntetők az izraeli rendőrökkel Jeruzsálem óvárosában és a zsidó, keresztény és muszlim vallás szent helyeinek otthont adó városrész környékén, a közel-keleti konfliktus érzelmi epicentrumában. Vajon mi áll a most újult erővel kitört összecsapások mögött? Ha elolvassa elemzésünket, megtudja.

"Épp a Star Wars-t néztük, amikor jöttek a rakéták" - összeállításunkban Izraelben élő magyarokat kérdeztünk tapasztalataikról.

120 fegyver jut minden 100 emberre: az Egyesült Államokban a legmagasabb az egy főre jutó fegyverek száma. A karantén alatt ráadásul rekordok dőltek az eladásban, a Fehér Ház szigorítást sürget. Vajon miért kell 20 millió félautomata fegyver az amerikaiaknak?

Miért kell 20 millió félautomata fegyver az amerikaiaknak?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:16 0:00

Békés napot kíván

Csák Gyula

XS
SM
MD
LG