Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Orbán nagy bejelentésre készül


Hetente 150 ezer magyar kérhet majd Pfizer-oltást - mondta a magyar kormányfő az állami rádióban. Mindez azután következhet be, hogy a 16-18 évesek kampányszerű oltása lezárult, ugyanis őket is ezzel a termékkel oltják.

A magyar kormányfő szerint „komoly veszteségeink vannak”, az együttérzésnek kell az elsőnek maradnia. Orbán Viktor az állami rádióban azt is elmondta, 5 millió beoltottnál lesz a következő nyitási fázis, ami szerinte még májusban elérhető. Ekkor nagy bejelentés várható, ami alighanem az esküvőkre, nagyobb rendezvényekre, a kijárási tilalomra vonatkozik majd. A magyar miniszterelnök találkozott Karikó Katalin biokémikussal, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatójával is, akivel egyebek mellett a disznósajtról is tudtak eszmét cserélni – mesélte. Részletekért ajánlom figyelmébe cikkünket.

Péntekre átlépte a 29 ezret a járvány közvetlen áldozatainak száma Magyarországon, miután 24 óra alatt újabb 71 ember veszítette életét. Közben tovább csökkent a kórházban ápolt fertőzöttek száma és a 16-18 évesek kampányszerű oltásával sikerült felgyorsítani az oltási ütemet is.

„A mostani válság rámutatott, hogy egy egészségügyi válság nemcsak az emberek egészségét, de a társadalmi, gazdasági és politikai stabilitást is veszélyezteti” – mondta a WHO szakértője egy jelentés nyomán. Michel Kazatchkine szerint globális reformokra lenne szükség, hogy elkerüljük a koronavírushoz hasonló világjárványt.

„Az olyanok mint én, általában meghalnak”

Nagy-Britanniában a második leggyakrabban előforduló koronavírus-mutációvá vált az úgynevezett „indiai variáns”. Kormánytanácsadók és független szakértők szerint ezért el kell gondolkozni: nem kéne-e elhalasztani a karantén-korlátozások június végére tervezett közel teljes feloldását - jelentette angliai tudósítónk.

Bulgáriában végzik a legkevesebb transzplantációs műtétet Európában, részben azért, mert a törvény értelmében élő emberek nem adhatnak szervet. Egy család végül a jogszabályok kijátszása mellett döntött. Történetünk kálváriáról, trükközésről - de mi lett a vége?

“Az olyanok mint én, általában meghalnak" - nem jutnak szervhez a rászorulók
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:04 0:00

Miközben Magyarországon az átláthatóság hiánya és az oktatási autonómiával kapcsolatos aggályok miatt heves vitát vált ki a kínai egyetemi projekt, a szomszédos Szerbia felsőoktatásában tovább növekszik Peking befolyása. Köszönhető ez annak is, hogy Peking közeli viszonyt ápol Aleksandar Vučić elnökkel, és az elmúlt két évtizedben folyamatosan mélyítette kapcsolatait az országgal. Ajánlom figyelmébe érdekes elemzésünket!

Végtisztesség a kazanyi iskolai lövöldözés áldozatainak

Oroszország ukrajnai beavatkozásának végcélja a keleti országrész egyes területeinek „de facto integrálása”, s ezért az Európai Unió részéről határozottabb fellépésre van szükség – figyelmeztetett az EU külügyi szolgálata egy készülő jelentésében.

Eltemették a kazanyi iskolai lövöldözés áldozatait. A május 11-i lövöldözésben hét diák, egy tanár és egy iskolai alkalmazott vesztette életét, és több mint húsz ember került kórházba.

Békés napot és kellemes hétvégét kíván

Csák Gyula

XS
SM
MD
LG