Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: „Hülyék paradicsoma” – nem oltja ki magát az ellentétes propaganda


(Képünk illusztráció)
(Képünk illusztráció)

A legfontosabb cikkeink csütörtök reggel: az egész világon bajban van a közmédia, szövetséget ajánlott Brüsszelben Márki-Zay Péter, egy orosz miniszter többet tud a magyar járványhelyzetről, mint a magyar közvélemény.

Magyarország extrém példája a médiapiac kormányzati uralásának, a közmédia viszont sok más helyen is vonzó célpont az erre fogékony kormányoknak. Átfogó kutatás készült a világ közmédiáinak függetlenségéről. Az információ felértékelődésével szerte a világon egyre inkább a lakosság félretájékoztatására próbálják használni ezt az intézményt. Cikkünkben elolvashatja, hol jobb a helyzet.

Brüsszeli látogatás

Elsősorban az Orbán-kormányt bírálta brüsszeli nyilvános szereplésein Márki-Zay Péter. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje tárgyalópartnereit arról biztosította, hogy lojális szövetségesként számíthatnak rá, és Magyarország részt kíván venni az európai integráció elmélyítésében. Találkozott az Európai Néppárt frakcióvezetőjével is, és elmondása szerint ehhez a politikai csoporthoz tartozna a legszívesebben.

A családtámogatási összegeket is magával húzza a minimálbér emelése itthon. Így nő a gyed, a gyod, a nagyszülői gyed és az álláskeresési járadék összege is. Ezek a juttatások is a minimálbér összegéhez vannak kötve. De így számolják a táppénzt vagy bizonyos betegségekhez kapcsolódóan a munkavállalói adóalap-csökkentő kedvezményt is.

Elvesztette az egyik lábát, a járványt okolja

Továbbra is nyolcezer felett van a napi új fertőzöttek száma, szerda óta 130-nál többen haltak meg a koronavírus miatt. Egy egészségügyi közgazdász szerint december elején nehezedik majd a legnagyobb nyomás a magyar egészségügyre. Az országos tiszti főorvos közben adatokat közölt arról, hogy augusztus óta az új fertőzöttek között hány oltott van.

Sztoriban – Visszaüt a gyerekekre a Covid miatt fontos maszkhasználat
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:06:49 0:00
Közvetlen elérés

„Lehet, hogy én is hibás vagyok, de minden húzódott. Hónapról hónapra tolódtak a vizsgálatok, nőtt a várakozási idő” – mondja a Szabad Európának az a középkorú nő, akinek – mire kiderült, mi okozza valójában a térdproblémáit – már nem lehetett megmenteni a lábát. Egy azok közül, akiknek úgy változtatta meg életét a járvány, hogy nem kapta el a fertőzést.

Több mint egymillió magyar oltottak be a koronavírus elleni orosz vakcinával. A magyar kormány nem közöl itthon adatokat arról, hogy a kórházba kerültek vagy az elhunytak közül hányan, milyen vakcinával voltak beoltva. Az orosz egészségügyi miniszter viszont egy tájékoztatón pontos magyarországi adatokra hivatkozott. Olvassa el, mit tudhattunk meg az orosz minisztertől a hazai helyzetről!

Sokan nem bíznak a romániai kórházakban, inkább otthon vészelik át a koronavírusos betegséget – derül ki Erdélyben forgatott videónkból. Fertőzöttségük és romló állapotuk ellenére megtagadják, hogy egészségügyi intézménybe kerüljenek, inkább lélegeztetőgépet bérelnek otthonra, gyógyszereket rendelnek külföldről.

Nyugodt napot kívánok,

Vovesz Tibor

  • 16x9 Image

    Vovesz Tibor

    Vovesz Tibor igazgató, a Szabad Európa budapesti irodájának vezetője. Több mint két évtizede dolgozik magyar és nemzetközi szerkesztőségekben, kereskedelmi és közszolgálati médiumokban. Egyebek mellett a Danubius Rádió, a Magyar Rádió és az Euronews munkatársa is volt. 

XS
SM
MD
LG