Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Megdőlt a járványrekord, egy nap alatt húszezer fertőzöttet találtak


Ez szinte biztosan új rekord, a fertőzések valós száma pedig lényegesen magasabb lehet
Ez szinte biztosan új rekord, a fertőzések valós száma pedig lényegesen magasabb lehet

A legfontosabb híreink szerda reggel: Tombol a járvány az országban, egyetlen nap alatt több mint húszezer fertőzöttet regisztráltak, ezzel megdőlt a járványrekord. Nem a „gyermekvédelmi” törvény, hanem a korrupciós vádak miatt tart vissza 2500 milliárd forintot az Európai Unió Magyarországtól. Nem nyúlhatnak sem a követeléskezelők, sem pedig a hitelezők az szja-visszatérítésekhez, amely a kormány adatai szerint mintegy 1,9 millió embert érint.

Megdőlt a járványrekord

Tombol a járvány az országban, több mint húszezer új fertőzöttet regisztrált az állami egészségügy tegnap. Ez szinte biztosan új rekord, a fertőzések valós száma pedig lényegesen nagyobb lehet. Tovább nőtt a kórházba kerülő koronavírusos fertőzöttek száma, miközben a járvány újabb 69 áldozatát jelentette be az állami járványügyi tájékoztatás szerdán. Velük együtt több mint 41 ezer közvetlen áldozatot tart már nyilván a magyar állam, ez lakosságarányosan a világon a negyedik leggyengébb adat a Worldometer alapján.

Nem a „gyermekvédelmi” törvény miatt nem jön uniós pénz, hanem a korrupció miatt

Megerősítette az Európai Bizottság gazdaságért felelős tagja, hogy a 2500 milliárd forintos magyar helyreállítási tervet nem a „gyermekvédelmi” törvény, hanem a magyarországi korrupciós kockázat miatt tartják vissza. A probléma nem új keletű, a testület már évek óta jelzi a magyar kormánynak, hogy veszély fenyegeti az EU-s pénzeket, és elégedetlen az ezzel kapcsolatos ügyészi munkával is.

Nem landolhat az szja-visszatérítés követeléskezelők zsebében

A veszélyhelyzetre tekintettel döntött úgy a kormány, hogy nem lehet követelésfoglalást érvényesíteni a gyermeket nevelő magánszemélyek február 15-én érkező adó-visszatérítésénél. Az intézkedés Magyarországon mintegy 1,9 millió jogosultat érint. Ez a szám nőhetett közben, mert ebben az adatban még nem voltak benne a január 20-ig beérkező, decemberi bér- és járulékadatok.

Magyarországon kétszázezer nő él párkapcsolati erőszakban

Kikre vadásznak a bántalmazók? Kik válnak áldozattá? Milyen logika mentén működik az áldozathibáztatás? A családon belüli és a párkapcsolati erőszakkal foglalkozó podcastunk második részében Fazekas Pálma, a Szabad Európa újságírója ezekre a kérdésekre kereste a választ dr. Wirth Judit jogásszal, a téma szakértőjével.

Hogy tűrhette ezt eddig? – Párkapcsolati erőszak Magyarországon – A bántalmazott
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:27:33 0:00

Egyelőre nincs orosz invázió

Oroszország hadgyakorlatokat indított Ukrajna közelében több ezer katonával és több tucat harci repülőgéppel. A Kreml azzal vádolta Washingtont, hogy fokozza a feszültséget, amikor amerikai katonai kontingens Európába telepítését készíti elő, attól tartva, hogy Moszkva megtámadja a szomszédját.

Ellenzéki politikusból terrorista

Oroszország a Kreml bebörtönzött bírálóját, Alekszej Navalnijt és több szövetségesét is felvette a terroristák és szélsőségesek listájára. A kormány folytatja a támadást az ország civil társadalma ellen. A lépés a legújabb fejezete annak a történetnek, amelyben Navalnij mára törvényen kívülivé tett politikai hálózatát, illetve tágabb értelemben a civil társadalmat kívánják kiszorítani a közéletből Oroszországban.

Kötelező oltás és vakcinalottó a sógoroknál

Az osztrák parlament nem sokkal azután szavazta meg a kötelező oltás tervét, hogy bejelentették: vakcinalottóval ösztönöznék az oltási kedvet. Van, aki szerint így kerülhetik el az újabb lezárásokat, de sokan tiltakoztak a változtatások ellen. A szabályozás február elsején lép életbe.

Kötelező oltás és vakcinalottó: járványkezelés Ausztriában
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:04:08 0:00

Szép napot!

Báthory Róbert

  • 16x9 Image

    Báthory Róbert

    Báthory Róbert a magyarországi Szabad Európa szenior oknyomozó újságírója. Tizenhét éve dolgozik a médiában, ebből tíz évet a legnagyobb televíziók – az RTL Klub, a TV2, a Hír TV és az MTV – hír- és hírháttérműsorainál mint riporter, szerkesztő, illetve felelős szerkesztő. Ezt megelőzően a Kossuth rádió és a Rádió C munkatársa volt. 

XS
SM
MD
LG