Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Csütörtöktől mégsem Jenei Zoltán irányítja a kórházfenntartó csúcsszervezetet


Orbán Viktor kormányfő (j) és Pintér Sándor belügyminiszter a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ülésén a Belügyminisztériumban 2020. szeptember 12-én.
Orbán Viktor kormányfő (j) és Pintér Sándor belügyminiszter a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ülésén a Belügyminisztériumban 2020. szeptember 12-én.

Rendkívüli jogrendben ugyanis változik a múlt kedden létrehozott Országos Kórház-főigazgatóság irányítójának személye.

Megjelent a Magyar Közlönyben az Országos Kórház-főigazgatóság feladatait és jogköreit szabályozó kormányrendelet, és egy másik rendelet is, amiről a 444 írt először, és amely arról rendelkezik, hogy a koronavírus-járvány miatti rendkívüli jogrend idején hogyan módosulnak ezek a szabályok.

Ebből kiderül, hogy veszélyhelyzet ideje alatt, azaz jelen állás szerin 2021. február 8-ig, nem a múlt szerdán megnevezett országos kórház-főigazgató, Jenei Zoltán irányítja a kórházfenntartó csúcsszervezetet, hanem „az Operatív Törzs vezetőjeként kijelölt rendészetért felelős miniszter”, vagyis Pintér Sándor belügyminiszter.

Az erről szóló, a Magyar Közlönyben most kihirdetett rendelet november 26-án, azaz csütörtökön lép hatályba, vagyis attól kezdve Pintér Sándor irányítja a magyarországi kórházakat.

Mint arról beszámoltunk, a kormány az Országos Kórház-főigazgatóság irányításával Jenei Zoltánt, a Pécsi Tudományegyetem volt kancellárját bízta meg. Ő a Gyurcsány-kormányban helyettes államtitkárként vezette a BM Központi Kórház és Intézményeit.

Érdekesnek találta cikkünket? Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát! Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG