Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Szinte leálltak az új oltások, de csütörtöktől megint nem kell regisztrálni


Nyíregyházán oltanak 2021. június 23-án
Nyíregyházán oltanak 2021. június 23-án

Tovább csökkent a kórházi kezelésre szoruló koronavírusos betegek száma, tegnap viszont a járványban elhunyt 153 újabb magyar áldozat. Csütörtök és szombat között megint nem kell előzetesen regisztrálni majd az oltáshoz.

A járvány újabb 153 közvetlen áldozatát jelentette az állami felület szerdán. A közvetlen áldozatok száma az elmúlt napokban lépte át a 37 ezret Magyarországon. Az elmúlt egy hét alatt a járvány nagyjából 1200 ember halálát okozta az országban.

Tovább csökkent viszont a kórházi ápolásra szoruló fertőzöttek száma, ez a mutató 6337 embernél jár. 540 fertőzött állapota olyan súlyos, hogy invazív lélegeztetéssel próbálják életben tartani.

Az első oltások beadása megint szinte leállt. Az elmúlt nap során nagyjából kétezer ember első oltását sikerült megszervezni. Így 6 millió 192 ezer ember kapott legalább egy oltást eddig az országban. Ezzel régóta az uniós átlagtól messze lemaradva teljesít Magyarország.

Az állam szerint jó ötlet volt a regisztráció, csak most újra el kell hagyni

Csütörtök és szombat, azaz december 16–18. között három napig újra lehet majd regisztráció nélkül is oltakozni.

Gulyás Gergely miniszter erről korábban elmondta, hogy sikeresnek tartja az előzetes regisztráció nélküli oltási akciót, és sikeresnek tartja a regisztrációval történő oltási programot is, szerinte szükség van erre, nem nehezíti az oltási programot.

Hétfőtől Magyarországon hivatalosan is megjelent a vírus omikron-variánsa. Ez két-négy héten belül átveheti a domináns variáns szerepét Európában, állítja Richard Neher, a bázeli egyetem víruskutatója. Ez a variáns ugyanis háromszor fertőzőbbnek tűnik, mint az eddig uralkodó delta.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG