Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: hamarosan kiderülhet, ki viseli a szerkesztői felelősséget a köztévé Híradójáért


Steinmetz Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tart az MTVA épülete előtt a kiszivárgott hangfelvételek miatt tett feljelentése kapcsán 2020.11.18-án.
Steinmetz Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tart az MTVA épülete előtt a kiszivárgott hangfelvételek miatt tett feljelentése kapcsán 2020.11.18-án.

A közszolgálati médiának ki kell adnia azokat a dokumentumokat, amelyekből kiderülhet, ki viseli a szerkesztői felelősséget például a köztévé Híradójában elhangzottakért. Zuglói parkolás: ismét a csalásért elítélt üzletember volt cégével szerződött az önkormányzat. Hétfőn elhagyta Odessza kikötőjét az első gabonaszállító hajó a háború miatt ellehetetlenült ukrán export újraindításáról szóló megállapodás óta.

Immár jogerős az a döntés, amelynek értelmében a közszolgálati médiának ki kell adnia azokat a dokumentumokat, amelyekből a többi között kiderülhet, ki viseli a szerkesztői felelősséget például a köztévé Híradójában elhangzottakért.

A másodfokú tárgyaláson egyébként a televízió ügyvédje azzal is érvelni próbált a dokumentumok kiadása ellen, hogy ha azokat kiadnák, az a Szabad Európa mint „versenytárs birtokába jutnának”, ez pedig sértené a közmédia érdekeit és „befolyásmentes működéshez fűződő jogát”.

A bíróság ezt az érvelést sem fogadta el, hiszen a közérdekű adatok nyilvánosságához azok szabad terjesztése is társul. A Fővárosi Ítélőtábla végül jóváhagyta az elsőfokú bíróság korábbi ítéletét. A perben képviseletünket a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) látta el.

Parkolás és késések

A 2017-ben és 2020-ban kötött parkolóautomata beszerzési és üzemeltetési szerződések az idén kifutottak. Az önkormányzat új tendert írt ki, de az eredmény ismét ugyanaz lett. A kerület ismét a pályázatra egyedül jelentkező C-Ware kft-t bízta meg a parkolóautomaták „üzemkész állapotának biztosításával”.

Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere szerint nem volt más választásuk, a tenderre ez a cég volt az egyedüli jelentkező. Az új szerződés egy évre szól, addig megpróbálnak egy jobb konstrukciót kidolgozni.

Szinte minden második gép késett a nagy európai reptereken, miután hónapok óta egyre komolyabb gondokkal küzd a légi közlekedés. Az üzemanyagáraktól jórészt függetlenül sem sikerül gyorsan visszaállni a járvány előtti működési folyamatokra.

Ez belátható időn belül biztosan nem is fog egy csapásra megoldódni. Mindezt leginkább onnan érzik majd az utasok, hogy továbbra is késni fognak a gépek, törölni fogják a járatokat. Az adatokat nézve különösen Európa legnagyobb repterein nagy most a káosz.

Ukrán háború

Elindult az első fekete-tengeri gabonaszállítmány Ukrajnából. Olekszandr Kubrakov, az infrastruktúra fejlesztéséért felelős ukrán miniszter arról számolt be, hogy a Sierra Leone-i zászló alatt hajózó Razoni reggel futott ki a Fekete-tengerre, és várhatóan kedden ér Isztambulba.

Eközben az ukrán hadsereg régi, de megbízható fegyverekkel próbálja felvenni a harcot az előrenyomuló orosz alakulatokkal. Ukrán oldalon minden lehetséges fegyvert, szovjet korabeli páncéltörő ágyúkat is bevetnek.

Az ukránok szovjet korabeli páncéltörő ágyúkat használnak Harkivnál
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:52 0:00

Amit még érdemes tudni

Az ukrajnai válság megmutatta, mennyit ér a különutas magyar külpolitika (G7.hu)

Ha a nemzeti érdek azt jelenti, hogy az ország biztonsága, ereje, jövedelmi szintje és érdekérvényesítő képessége növekedjen, akkor nehéz pozitívumot találni.

Rezsidrágítás: lépett az MVM, most kell mindenkinek sietni (Portfolio.hu)

Augusztus 15-ig meghosszabbítja a rezsidrágításhoz kapcsolódó mérőóraállás bediktálási lehetőséget az MVM Next - áll a társaság közleményében.

Hétfőtől már csak a nem rezsicsökkentett 10,9 kilós PB gázpalackot lehet venni a MOL-nál (Ugytudjuk.hu)

A 11,5 kilós palack 5 ezer 175 forint volt. Most a kisebb palack drágább lesz.

Szép napot!

Wiedemann Tamás

  • 16x9 Image

    Wiedemann Tamás

    Wiedemann Tamás a Szabad Európa budapesti irodájának újságírója. 2007 óta ír gazdasági témájú cikkeket. Dolgozott a Magyar Hírlapnál, a Napi Gazdaságnál, a Magyar Nemzetnél és a G7-nél. 2009-ben a Robert Bosch Alapítvány és a Berliner Journalistenschule ösztöndíjasa volt Berlinben. 

XS
SM
MD
LG