Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Várható karácsonyi intézkedések, Európába nem szállít vakcinát a Pfizer


Vakcinás ampulla az amerikai Pfizer gyógyszercég és a német biotechnológiai vállalat, a Biontech emblémái mellett, 2020. november 23-án.
Vakcinás ampulla az amerikai Pfizer gyógyszercég és a német biotechnológiai vállalat, a Biontech emblémái mellett, 2020. november 23-án.

December 10. környékén dönt a kormány arról, kell-e változtatni a mostani járványügyi intézkedéseken a karácsonyi időszakban - mondta Gulyás Gergely a kormányinfón.

Rossz hír jött a Pfizer vakcinájáról - mondta a miniszterelnökséget vezető miniszter. Azt az információt kapta a magyar kormány az amerikai gyógyszergyártótól, hogy egyelőre nem szállít Európába, először Amerikában bocsátja rendelkezésre a koronavírus elleni vakcinát, és ebben az esetben a lekötésnél kifizetett összeg felét visszaadják.

Gulyás Gergely megerősítette, hogy eddig több mint 12 millió vakcinát kötött le a magyar kormány, és továbbra is intenzíven folynak a tárgyalások a vakcinabeszerzésről.

A miniszter azt is hangsúlyozta, hogy csak a magyar hatóságok által bevizsgált, ellenőrzött, biztonságos vakcina kerülhet forgalomba, akár uniós, akár amerikai, az oltás pedig ingyenes és önkéntes lesz.

5 dolog a koronavírus-vakcináról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:09 0:00

A több teszt miatt magasabbak az adatok

A miniszter szerint az új fertőzések száma nagyjából változatlan, azért magasabbak az új adatok, mert elkezdődtek az országos, tömeges tesztelések, és több antigéntesztet használnak. A múlt heti adatok alapján az új fertőzések száma 3000 és 5000 között volt, mérséklődik az emelkedés. A kormány a hétvégén hozza nyilvánosságra a szociális intézményekben dolgozók és a pedagógusok tömeges végzett országos, célzott tesztelés eredményét.

December 10. körül dönthetnek a karácsonyi intézkedésekről

A kormány a járványügyi adatok alapján az eddigi intézkedéseket tartja érvényben, egyelőre nem tervez újabb szigorításokat, de a jövő héten újra elemzik a helyzetet. Arról, hogy milyen intézkedések várhatók a karácsonyi időszakban, december 10. környékén dönthet a kormány.

Érdekesnek találta cikkünket? Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát! Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG