3 perc: elszállt magyar lakásárak

Az elmúlt 10 évben gyakorlatilag megduplázódtak az ingatlanok árai Magyarországon, ami európai mércével is hatalmas emelkedés.

Hétfő reggelre 844 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, 56 beteg pedig elhunyt. Ma és kedden egyébként újabb Pfizer-vakcina szállítmányok érkeznek, összesen 36 270 ember oltására elegendő oltóanyaggal.

Megelégelte az Európai Unió, hogy a vakcinagyártók egymás után jelentik be: csökkentik az EU-ba szállítandó oltóanyagok mennyiségét. „Jogi eszközeinket felhasználva el fogjuk érni, hogy a gyártók tiszteletben tartsák a szerződésben foglaltakat” – hangsúlyozta Charles Michel, az Európai Tanács elnöke. Az Európai Bizottság elnöke ugyanakkor azt mondta, hogy csak a BioNTech és a Moderna beérkező vakcináival az uniós lakosság több mint 85 százalékát be tudják oltani.

Egekben a magyar lakásárak

Nagyon elszálltak a magyar lakásárak. Infografikánkból nem csak az derül ki, hogy 2010 óta gyakorlatilag megduplázódtak az ingatlanok árai, hanem az is, ezzel Európában hol helyezkedünk el.

Szerver hiba

Nem ezt akartuk megmutatni Önnek. Elnézését kérjük, az URL-t elküldtük a webes csapatunknak vizsgálatra.

Please use Search above to see if you can find it elsewhere

Veszedelmes tempóban szakad szét a nyugdíjas társadalom - írja a 24.hu, ahol egy nyugdíjszakértőt kérdeztek arról, igazságosnak tartja-e a nyugdíjemelés jelenlegi formáját.

Milyen következményei lehetnek a Navalnij melletti tüntetéseknek?

Február 8-ára tűzték ki Donald Trump volt amerikai elnök szenátusi felelősségre vonását az öt halálos áldozatot követelő washingtoni zavargások miatt. Nancy Pelosi, az amerikai Képviselőház elnöke ma küldi el a Szenátusnak a határozatot. Donald Trump ellen lázadásra való felbujtás miatt indult eljárás. Kétséges, hogy elmarasztalják-e a volt elnököt, mivel ehhez 17 republikánus szenátor szavazata is kellene.

Elemzők szerint átalakíthatják a politikai erőviszonyokat a most folyó oroszországi tüntetések. A tiltakozásokat Alekszej Navalnij legújabb, korrupciós ügyeket feltáró riportja fűti, és az indulatokat tovább fokozza az ellenzéki vezető bebörtönzése. A mostanihoz hasonló, kiterjedt tüntetések utoljára 2017 májusában voltak Oroszországban, akkor is egy Navalnij-videó miatt. Az az akkori kormányfő, Dimitrij Medvegyev állítólagos korrupt üzelmeit mutatta be.

Tavaly Oroszország a harmadik volt a világon a területén működő CCTV (arcfelismerő szoftverrel ellátott térfigyelő) kamerák számában. Látványos aloldalunkon megnézheti, hogyan terjesztette ki Oroszország megfigyelőrendszerét.

Grúzia mesés képeken

Idén 30 éve szűnt meg a Szovjetunió. A folyamatban döntő szerepe volt Mihail Gorbacsov utolsó pártfőtitkárnak. Egy róla szóló könyv szerzőjével beszélgettünk a politikus hétköznapjairól és hatásáról.

Your browser doesn’t support HTML5

Az ember, aki megszüntetett egy világbirodalmat: Gorbacsov, a Szovjetunió utolsó vezetője

Végül hadd ajánljak egy csodálatos képgalériát a Szovejtunió előtti, számunkra jórészt ismeretlen Grúziáról. A cári korszakban ott élő embereket és a mesés tájat egy világhírű fotós, Szergej Prokudin-Gorszkij színekkel teli, exkluzív képein keresztül mutatjuk be. Én nehezen szabadulok a hatása alól.

Ehhez kapcsolódóan: Varázslatos színek: az ismeretlen Grúzia a szovjetek előtt

Nyugodt, békés napot kíván

Csák Gyula

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.