3 perc: a beoltott Orbán és Görkoris Cindy

Orbán Viktor is megkapta az oltást, a kormányfő szerint a 3. hullám erősebb lesz, mint az első kettő. Közben hétfő reggelre már több, mint 15 ezer magyar hunyt el a járvány következtében.

A hétvégén Orbán Viktort is beoltották, Facebook-oldala szerint a magyar miniszterelnök a kínai vakcinát kapta meg. A kormányfő azzal érvelt a Sinopharm készítménye mellett, hogy a Vajdaságban már magyarok tízezrei megkapták és itthon is ezreket oltottak be vele. Orbán Viktor a napokban azt mondta, a járványhelyzet drámai romlására számítanak.

A hétfő reggeli számok azt mutatják, ugyanis az elmúlt 24 órában 84 beteg hunyt el a Covid-19 következtében, ezzel pedig átlépte a 15 ezret a járvány közvetlen áldozatainak száma Magyarországon. Kórházban 5 679 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 537-en vannak lélegeztetőgépen.

Engedélyezte az amerikai gyógyszerügynökség a Johnson & Johnson (J&J) koronavírus elleni, egyadagos vakcináját. A Pfizer és a Moderna után ez a harmadik amerikai oltóanyag a Covid-19 ellen, amit várhatóan március közepén engedélyezhetnek az EU-ban is.

Ha a tények érdeklik, látogassa meg kifejezetten a védőoltásokkal kapcsolatos információkra, érdekességekre létrehozott aloldalunkat – cikkek, infografikák, egy helyen minden, amit tudni szeretne!

Fellángolt a néppárti vita

A hétvégén új erőre kapott a Fidesz néppárti tagságáról szóló vita, miután az EPP elnökségének pénteki ülésén módosították az eljárási szabályzatot, ezzel lehetővé téve a csoportos kizárást és felfüggesztést. Válaszlevelében Orbán Viktor úgy fogalmazott, ha a Fideszt nem látják szívesen, nem ragaszkodnak ahhoz, hogy a képviselőcsoport tagjai maradjanak – írta a 24.hu.

Szegregált iskola, komfort nélküli ház – nem ideális indulás egy élethez, ám Jónás Tímeának szerető család, rengeteg szorgalom és hatalmas tudásvágy jutott, így sikerült kitörnie a a tuzséri cigánytelepről. A néhány évvel ezelőtt roma példaképnek is megválasztott egykori főnővér most politikai pályára készül - derül ki Szelfinkből, amit nagyon ajánlok a figyelmébe.

Your browser doesn’t support HTML5

A tuzséri cigánytelepen még a gyümölcsöt sem ismerte, most doktori iskolába készül

Téli sötétség Oroszország felett

Megemlékezést tartottak Moszkva központjában Borisz Nyemcov néhai orosz kormányfő-helyettes és ellenzéki politikus meggyilkolásának hatodik évfordulóján. Több mint tízezren gyűltek össze a Vlagyimir Putyin orosz elnök kritikusaként ismert politikus meggyilkolásának helyszínén, nem messze a Kremltől. Több nyugati ország, köztük az Egyesült Államok és Nagy-Britannia oroszországi nagykövete is részt vett a megemlékezésen, melyről itt olvashat bővebben.

Az Északi-sark legnagyobb városa Murmanszk. Az orosz város hosszú, sötét, sarki éjszakába borul minden évben december 2. és január 11. között. A Szabad Európa fotósa járt ott és készített pazar, egyben elgondolkodtató képeket, amiket ajánlok figyelmébe. (Én kétszer néztem végig.)

Ehhez kapcsolódóan: "A nyár itt egy-két hétig tart, de a telet jobban szeretem"

A nyugdíjas influenszerek és Görkoris Cindy

Jöttek, láttak és győztek a nyugdíjas influenszerek. A közösségi média szépkorú főszereplői akár több százezer követőjük előtt számolnak le minden róluk kialakított sztereotípiával. Hogy kikről van szó, kiderül rövid videónkból.

Your browser doesn’t support HTML5

Az online világ sem csak a húszéveseké

Görkoris Cindy, csigapástétom és lacikonyha, avagy a politikus is ember, neki is lehetnek gondolatai a kedvenc ételéről, zenekaráról vagy akár az időjárásról. Rájön, hogy kikhez köthetőek a következő aranyköpések? Ha szívesen játszanak velünk, ne habozzon!

Nyugodt, békés napot kíván

Csák Gyula

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!