Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A saját és mások életével is hazardírozik a pápa szerint az, aki nem oltatja be magát


Ferenc pápa 2016. február 16-án a Michoacán állambeli Morelia székesegyházában beszélget a hívekkel Mexikóban
Ferenc pápa 2016. február 16-án a Michoacán állambeli Morelia székesegyházában beszélget a hívekkel Mexikóban

A 84 éves Ferenc pápa már a jövő héten be akarja oltatni magát és erre biztat mindenki mást is, mert, mind mondja, ezzel nem csak a saját, de mások életét is védi.

Ferenc pápa szombaton, Canale 5 televíziónak adott interjújában azt mondta:

"úgy gondolom, hogy az az etikus, ha mindenki beoltatja magát. Ez az etikus döntés, ellenkező esetben nem csak a saját egészségünkkel, de másokéval is szerencsejátékot játszunk".

A Vatikán, a világ legkisebb független állama, körülbelül 450 ember otthona, köztük Ferenc pápáé is. A katolikus egyházfő azt is bejelentette az interjúban, hogy hamarosan megindítja a koronavírus elleni saját oltási kampányát.

"Jövő héten, itt, a Vatikánban kezdjük el, én már foglaltam időpontot. Meg kell tenni" - mondta az interjúban.

A katolikus egyházfő nem csak a kora miatt tartozik a veszélyeztetettek csoportjába, hanem azért is, mert fiatal korában szülőföldjén, Argentínában egy betegség miatt eltávolították a tüdejének egy részét.

A Vatikán a múlt héten jelentette be, hogy a napokban elegendő COVID-19 vakcinát kap ahhoz, hogy beoltsák az összes lakóját és dolgozóját.

Az oltási terv részeként a pápai állam vett egy ultrahideg hűtőszekrényt is az oltások tárolására, amiből arra lehet következtetni, hogy ott is a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát használják majd, amit körülbelül mínusz 70 Celsius-fokon kell tárolni.

Az összeesküvés elméletek árthatnak a vakcinának
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:06:11 0:00

Készült a Reuters alapján.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.

XS
SM
MD
LG