Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Bizakodó a Tilos csapata, szerintük heteken belül újra szólhat a rádió az FM 90,3-on


Elfogadta a Tilos Rádió hiánypótlását a Médiatanács, a pályázat tartalmi részéről heteken belül megszülethet a döntés. A rádió közössége nagyon bizakodó, egyedüli pályázók a frekvenciára. Jelenleg csak az interneten hallható az adásuk, változatlan tartalommal.

Pár hete szólította fel a Tilos Rádiót hiánypótlásra a Médiatanács, négy-öt apróságról volt szó, egy-egy szó kimaradt valahonnan, vagy nem teljesen pontosan fogalmaztak, ezeket pár napon belül kijavították, és leadták a hiánypótlást, amelyet legutóbbi ülésén elfogadott a testület – mondta a Szabad Európának Orbán Gábor ügyvezető.

Mint mondta, innentől a több mint négyszáz oldalas pályázat tartalmi részét vizsgálja a Médiatanács. Szerintük sikerült egy olyan anyagot leadniuk, amely kellően színvonalas ahhoz, hogy a frekvenciát pár héten belül odaítéljék a Tilos Rádiónak, és újra FM-en is hallható legyen az adásuk.

A pályázat leadási határideje augusztus 15-e volt, addig csak a Tilos jelentkezett, így ők az egyedüli pályázók. A szakértői értékelés és pozitív döntés után 45 napon belül kell szerződést kötni.

„Nagyon bizakodók vagyunk, hogy megkapjuk a frekvenciát. Azt gondoljuk, hogy az elmúlt 31 év bizonyította, hogy szükség van erre a rádióra” – fogalmazott.

Azt szeretnék folytatni, amit eddig csináltak, egy közösségi rádiót, ahol mindenféle témában vannak beszélgetős műsorok, és mindenféle zenei stílust játszanak – monda Orbán Gábor.

Az üldözött Szabó család: alaptalan vádak, értelmetlen jogszabályok
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:23:44 0:00

Nincs határideje a döntésnek, de úgy látják, hogy az NMHH aktívan foglalkozik a pályázatukkal, ezért arra számítanak, hogy két-három héten belül megszülethet a döntés – tette hozzá.

Szeptember 3-a óta csak online érhető el az adás, ugyanazok a műsorok hallhatók, mint eddig. A rádiót a közösség és a hallgatók tartják el, például az egyszázalékos felajánlásokkal vagy az évente megrendezett egyhetes adománygyűjtő fesztivál, a Tilos Maraton segítségével, de sokan folyamatosan támogatják a működésüket – mondta az ügyvezető.

  • 16x9 Image

    Kertész Ádám

    Kertész Ádám a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének külsős újságíró munkatársa. Több mint húsz éve van a pályán, ezalatt számos szerkesztőségben dolgozott, egyebek mellett az InfoRádió, a Független Hírügynökség, a Kossuth rádió, a TV2, a Hír TV és több online hírportál munkatársa is volt.
    Vezetett rádióműsort, szerkesztett tévéműsort, tudósított, riportokat készített híradókba, hírműsorokba, cikkeket írt, hírt szerkesztett, a szakma szinte minden területén szerzett tapasztalatokat.

XS
SM
MD
LG