Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: főpróba után előadás, a Fidesz forgatókönyve alapján


Megérdemelt lazítás egy nehéz parlamenti nap után: Orbán Viktor kormányfő a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának Magyarország-Portugália mérkőzésén a budapesti Puskás Arénában, 2021. június 15-én.
Megérdemelt lazítás egy nehéz parlamenti nap után: Orbán Viktor kormányfő a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának Magyarország-Portugália mérkőzésén a budapesti Puskás Arénában, 2021. június 15-én.

A legfontosabb cikkeink szerda reggel: a kormány kommunikációja járvány előtt és után, nem hozott meglepetést a nyári szünet előtti utolsó parlamenti ülés, a sztráda-koncessziók és a hatalom átmentésének lehetősége.

Orbán Viktor a múlt héten beindította a kampányt, és ha nem lesz negyedik hulláma a járványnak, neki sem lesz nehéz dolga jövőre – mondta Ruff Bálint kommunikációs tanácsadó a Szabad Európának adott interjúban. A járványkezeléssel elégedettek a magyarok, pedig az ellenzék kihasználhatta volna a kormány bizonytalanságait. A Fidesszel csak akkor lehet felvenni a versenyt, ha mindenki ezerszázalékosan akarja a győzelmet, de ezt nem minden politikuson látja Ruff Bálint.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége közleményben, a német államminiszter a Twitteren kommentálta, hogy a magyar Országgyűlés a kormánypártok és a Jobbik szavazatával elfogadta a pedofíliáról szóló javaslatcsomagot, amelybe a melegjogokat csorbító módosítások kerültek. A a tiltakozó szervezetek, jogvédők szerint a törvény olyan, „orosz mintán alapuló, Európában példa nélküli propagandatörvény”.

Futottak még...

Amíg a legnagyobb figyelmet a melegjogok és a pedofília összemosásának szándéka kapta az elmúlt napokban, a Parlament nyári vakáció előtti utolsó ülésén a képviselők rendre elfogadták egyebek mellett a bérlakásokról szóló jogszabály módosítását, vagy a kínai Fudan egyetem budapesti betelepedését előkészítő törvényt.

A médiazajban elsikkadni látszik a gyorsforgalmiút-hálózat koncessziójának kérdése is. A Fidesz-közeli cégeknek kormányváltás esetén ellenzékben is lehetnek útépítési megrendeléseik. Furcsa önellentmondással indokolja a kormány, miért van szükség erre az intézkedésre. A kabinet szerint az EU nem ad pénzt autópálya-építésre, de közben azt is írják, hogy az útdíjak bevételei fedezik az üzemeltetési és karbantartási költségeket.

„Közjogi Csernobil”: Jánossy András Orbán zöldpolitikájáról – Élet a NER-ben 9. rész
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:43:28 0:00

Járvány és politika

Egy nap alatt 107 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 807 209 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A járvánnyal összefüggésben meghaltak kilencen, velük az elhunytak száma 29 944-re emelkedett. A kormányzati járványportál adatai szerint 349 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 53-an vannak lélegeztetőgépen. Közben kiderült, Ukrajna nem engedi be azokat, akiket Szputnyik V-vel oltottak.

Nyugodt napot kívánok,

Vovesz Tibor

  • 16x9 Image

    Vovesz Tibor

    Vovesz Tibor igazgató, a Szabad Európa budapesti irodájának vezetője. Több mint két évtizede dolgozik magyar és nemzetközi szerkesztőségekben, kereskedelmi és közszolgálati médiumokban. Egyebek mellett a Danubius Rádió, a Magyar Rádió és az Euronews munkatársa is volt. 

XS
SM
MD
LG