Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Az adófizetőknek 15 ezer milliárd forintjába kerülhet a Mészáros-féle autópálya-koncesszió


Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc Felcsúton 2019. május 19-én
Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc Felcsúton 2019. május 19-én

15-17 ezer milliárd forintos üzletet kötöttek Mészáros Lőrincék az állammal. Húsz éve az EU-ban – a kihagyott lehetőség. Charles Michelnek nincsenek álmatlan éjszakái a magyar EU-elnökség miatt.

15 ezer milliárd forintos üzletet kötöttek Mészáros Lőrincék az állammal

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és az derült ki, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat jelentős részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van.

Húsz éve az EU-ban – a kihagyott lehetőség

Húsz éve nagy reményekkel csatlakoztunk az Európai Unióhoz. A politikusok magasabb életszínvonalat, bécsi cukrászdát és nyugati demokráciát ígértek. Mi valósult meg ebből? Hol tartanánk az Európai Unió nélkül, és hol tartunk vele? Csatlakozásunk története és tanulságai a Szabadonban.

Charles Michelnek nincsenek álmatlan éjszakái a magyar EU-elnökség miatt

Az Európai Tanács elnökének nincsenek álmatlan éjszakái a közelgő magyar EU-tanácsi elnökség miatt, és fenntartja korábbi kijelentését, miszerint 2030-ra az Európai Uniónak és a tagjelölteknek is készen kell állniuk a bővítésre. Charles Michel a keleti bővítés huszadik évfordulója alkalmából adott interjút többek között a Szabad Európa tudósítójának is.

Késelés egy bőnyi iskolában, leszúrta osztálytársát egy hatodikos diák

Hatodikos osztálytársát szúrta le egy lány a Győr melletti település általános iskolájában. A sebesültet mentőhelikopterrel vitték kórházba, ahol megműtötték, és mostanra túl van az életveszélyen.

Mégsem mond le a spanyol miniszterelnök

Pedro Sánchez előző héten közölte, hogy fontolóra veszi a lemondását a jobboldal lejárató kampánya és a családjával szembeni támadások miatt, végül azonban úgy döntött, hogy marad a posztján.

Az Egyesült Államok a gázai humanitárius segélyezés javítására szólította fel Izraelt

Az amerikai külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a zsidó államnak többet kellene tennie a humanitárius segélyszállítmányok célba juttatása érdekében. Antony Blinken arról beszélt szaúd-arábiai látogatásán, hogy újabb közel-keleti körútján ezt a témát is fel fogja vetni izraeli partnereinek.

Megkezdődik a tárgyalás a puccsra készülő német szélsőjobboldaliak ügyében

Első körben a Birodalmi Polgárok (Reichsbürger) nevű revizionista mozgalom kilenc tagja állt a bíróság elé hétfőn Stuttgartban, akik a vád szerint fegyveres hatalomátvételre készültek Németországban.

Már élelmiszer-adomány elfogadása miatt is vádat emelnek a nélkülöző belaruszok ellen

Az INeedHelpBY floridai székhelyű nonprofit szervezet is a belarusz hatóságok célpontja lett, miután a szélsőségesnek nyilvánított csoport 1,7 millió dollár értékben juttatott élelmiszersegélyt a kormányzati elnyomástól szenvedő családoknak.

Amit még tudni érdemes

A környezetvédelmi alapítványt vezető Áder János éves rezsije majdnem 10 millió forint volt tavaly (RTL)

Az elmúlt négy évben több száz millió forintot költött az állam Schmitt Pál és Áder János rendszeres juttatásaira. Az adófizetők pénzéből fizették a két volt köztársasági elnök éves áram- és gázfogyasztását is, amely előbbi esetében éves szinten 6,8 millió forint volt, míg utóbbinál 9,45 millió forint.

Novák Katalin sógornője és egy öt éve tartó nyomozás a szegény donorok petesejtjeit áruló budapesti klinika ügyében (444)

A lap információi szerint még mindig tart az öt éve folyó nyomozás a Versys meddőségi klinika ügyében azzal a gyanúval, hogy pénzért megvették rászoruló nők petesejtjeit, amelyeket gazdag ügyfeleknek adtak el. Ez Magyarországon szervkereskedelemnek számít, több közeli országban viszont nem.

Húsz éve építi a kínai–magyar rendőrbarátságot a titokzatos kungfus – Kínában büszkék rá, a magyar belügy hallgat róla (HVG)

Több mint kungfumester Vang Tö-csing, aki régóta él Magyarországon, könyvet is írtak róla, rendőröket képez, vacsorázott Medgyessy Péter volt miniszterelnökkel, kitüntette Szijjártó Péter külügyminiszter, közös programokon vett részt belügyi vezetőkkel, a minisztérium azonban mintha nem is tudna róla.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG