Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: A magyar egészségügy nem előrement, hanem hátra


Kásler Miklós
Kásler Miklós

Onnan kap fizetést az esztergomi alpolgármester, ahonnan nem kaphatna; az elmúlt évtizedben az egészségügyben is felülírta a párthűség a szakmai szempontokat; az ukrajnai konfliktus erdélyi magyar szemmel.

Az egészségügy nem előrement, hanem hátra

Dr. Kunetz Zsombor szerint nincs olyan szegmense a hazai egészségügynek, amely az elmúlt tizenkét évben fejlődött volna, a döntések hiányát vagy a rossz döntések hatását pedig felerősítette a világjárvány. A szakértő szerint csak a társadalom tudja kikényszeríteni a változást abban az országban, ahol tizenkét éve úgy nyer választást a Fidesz, hogy nincs egészségügyi programja.

Egyre több minden derül ki Völner Pál kiszemelt utódjáról

Nem csak a diplomájáról nyilatkozott megtévesztően Esztergom fideszes alpolgármestere. Mint múlt héten megírtuk, Erős Gábor korábban nem jelentette be alkalmazottját, most pedig az derült ki: kinevezésekor elfelejtett beszámolni egy fizető állásáról. Ez pedig összeférhetetlenséget jelenthet, ami miatt az egyik képviselő eljárást is kezdeményezett Erőssel szemben. Akár időközi választás is jöhet a körzetében.

„A magyar kormány jól politizál, tárgyal mindenkivel, ebben a tekintetben Románia példát vehetne Magyarországról”

Kulcsár-Terza József-György gyakran erős kritikával illeti saját pártját, az RMDSZ-t, és ő az egyetlen magyar képviselő, aki a román kormány hadügyi bizottságának is tagja. A jelenlegi orosz–ukrán helyzetről, illetve annak Romániára gyakorolt hatásáról is kérdeztük.

Több mint száz áldozat egy nap alatt, lényegében leállt az ország az új oltással

Az oltási program szinte teljesen leállt, viszont kissé csökkent a kórházban ápolt fertőzöttek száma. Előbbitől nem független, hogy 101 beteg meghalt a koronavírus-járványban tegnap is. A gyorsteszteknél most nem a hatósági árban bízik a kormány, mostantól kisboltok is árulhatnak Covid-tesztet.

A magyarok döntő többsége szerint az ország profitál az EU-ból

A demokrácia és az emberi jogok védelme a legfontosabb az európaiak szerint – hasonlóan gondolkodnak a magyar polgárok is. Ugyanakkor a magyarok az EU-ban a legritkábban beszélnek uniós ügyekről, viszont magas arányban vélik úgy, hogy az ország számára hasznos az EU-tagság. A magyarok jobban aggódnak a migráció miatt, mint az európaiak általában. A legfrissebb Eurobarometer-felmérés eredményeiről itt írtunk.

Elmenekült Oroszországból a Navalnijt támogató ortodox pap

A bebörtönzött ellenzéki politikust, Alekszej Navalnijt támogató orosz ortodox papot biztonsága miatt érzett aggályai késztették arra, hogy Lengyelországba meneküljön.

Georgij Szuhobszkij azt mondta, január végén hagyta el Oroszországot, miután fenyegető leveleket kapott, mert bírálta azt a püspököt, aki három hónappal ezelőtt elbocsátotta őt az állásából Navalnij nyílt támogatása miatt.

Létrehoztunk egy Facebook-csoportot leghűségesebb olvasóinknak, itt lehet csatlakozni. A Szabad Európa Bennfentes nevű extra csoportban ingyenes tartalmakat osztunk meg, kérdezhet interjúalanyainktól, megoszthatja tapasztalatait, szakértelmét újságíróinkkal.

Ha önt nem találta meg az Eurobarometer, mi várjuk véleményét az EU-ról, nem létező diplomákról és arról, hogy mi megy előre. Esetleg hátra.

Keller-Alánt Ákos

  • 16x9 Image

    Keller-Alánt Ákos

    Keller-Alánt Ákos a Szabad Európa újságírója. Korábban a Magyar Narancs munkatársa volt, emellett több külföldi lapban is megjelentek cikkei (többek között: Balkan Insight, Deutsche Welle, Internazionale). Oknyomozó munkájáért többször díjazták Magyarországon és külföldön is. 

XS
SM
MD
LG