Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Medgyessy Péter: Magyarországnak szégyenkeznie kell más EU-tagállamok fejlődéséhez képest


Interjú Medgyessy Péterrel
Interjú Medgyessy Péterrel

Medgyessy Péter: Okosabb Orbán Viktor annál, hogy megkockáztasson egy huxitot. Karsai Dániel: Előbb-utóbb legális lesz az eutanázia Magyarországon. Hűtők, olajoshordók és rengeteg PET-palack – megállíthatatlanul ömlik a szemét a Tiszába.

Medgyessy Péter: Okosabb Orbán Viktor annál, hogy megkockáztasson egy huxitot

A magyar kormány mérhetetlenül erőszakosan és nyíltan durván vitatkozik az Európai Unióval, ami kontraproduktív – mutatott rá Medgyessy Péter. A volt miniszterelnök szerint ugyanakkor Orbán Viktor okosabb annál, hogy megkockáztassa Magyarország kivezetését a közösségből. Az annak idején hazánk EU-csatlakozását levezénylő kormányfővel az elmúlt húsz év tanulságairól beszélgettünk.

Karsai Dániel: Előbb-utóbb legális lesz az eutanázia Magyarországon

Ha olyan állapotba kerül, ami már nem méltó az élethez, és még nem lesz jogi lehetőség az eutanáziára, akkor nem lesz más választása, végigcsinálja, de az utolsó pillanatig bemutatja a szenvedését, hogy a közvélemény és a döntéshozók is lássák, mit csinálnak – mondta a gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenvedő, 47 éves alkotmányjogász a Szabad Európának adott interjúban.

Hűtők, olajoshordók és rengeteg PET-palack – megállíthatatlanul ömlik a szemét a Tiszába

Már legalább másfél évtizede érzékelhető a lakossági hulladék mennyiségének növekedése a Tiszában. A legjobban a Tisza-tavon lehet látni, mit jelent ez a valóságban: szemétszigetek mellett úsznak el a hattyúk, mérgező mikroműanyagokkal teli nádasokban ívnak a keszegek, és orrfacsaró bűz van a tó legidillibb részein.

Kik Izrael fő fegyverszállítói, és ki állította le közülük az exportot?

Washington felfüggesztette a bunkerromboló nehézbombák szállítását Izraelnek. Ezeket a fegyvereket az izraeli erők a Hamász terrorszervezet ellen vívott háborújukban használták, amelynek során mintegy 35 ezer palesztin vesztette eddig életét a Gázai övezetben.

Németország korlátozza a menedékkérők készpénztámogatását

A parlament által előző hónapban elfogadott törvény értelmében a menedékkérők készpénz helyett mostantól egy speciális fizetőkártyára kapják a szociális juttatásokat, amely korlátozottan használható készpénzfelvételre, nemzetközi átutalásokra pedig egyáltalán nem.

EU-párti fiatalok állnak a „külföldiügynök-törvény” elleni tüntetések élén Georgiában

A húszéves Irakli egy szélesebb körű küzdelem részeként tekint a parlament előtt mindennapossá vált esti tüntetésekre, amelyben neki és korosztálya többi tagjának különleges szerepe van. „Generációs konfliktussal nézünk szembe olyan értelemben, hogy a fiatalabb nemzedék inkább hajlandó harcolni a szabadságáért, míg az idősebbek egyfajta nosztalgiával viszonyulnak a szovjet időkhöz” – mondta egy politikus.

Üzbég szólásszabadság: börtön jár az elnök megsértéséért

Üzbegisztánban egyre több embert börtönöznek be az elnök megsértése miatt. Az enyhítésre irányuló kérelmek süket fülekre találnak.

Amit még tudni érdemes

Személyes szálak fűzik a NER-kedvenc takarítócéget a százmilliárdos kórházi közbeszerzések kiírójához (444)

A harminc éve takarítócégként induló B+N Referencia Zrt. teljesítménye 2010 után lendült meg látványosan: 2022-re árbevételét több mint nyolcvanszorosára, adózott nyereségét pedig a kétszázszorosára növelte.

Alig maradt fiatal tanár Magyarországon, az általános iskolákban mindössze 6,7 százalék a harminc év alatti pedagógusok aránya (Népszava)

A hatvan éven felülieké viszont ennek bő kétszerese – derül ki a KSH friss jelentéséből.

Soha annyi pénz nem érkezett Magyarországra, mint az elmúlt 20 évben. De mire mentünk vele? (Telex)

Az ország versenyképessége nem nőtt az elköltött uniós támogatások hatására.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG