Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Fidesz-MSZP összejátszásról beszélnek az ellenzéki előválasztáson


Az MSZP kampánycsapata Mátészalkán, 2021. augusztus 28-án
Az MSZP kampánycsapata Mátészalkán, 2021. augusztus 28-án

Egy kiszivárgott hangfelvételen egy aktivista beszél a Fidesz és az MSZP közti kapcsolatról. A Fidesszel történő előválasztási együttműködést az érintett jelölt és az említett pártok is cáfolták, de a helyzet nem ilyen egyszerű.

Összejátszhat a Fidesz és az MSZP az ellenzéki előválasztáson - legalábbis a 24.hu állítása szerint egy kiszivárgott hangfelvételen azt magyarázza egy aktivista, hogy a Fidesz „küldi az embereit” a helyi előválasztásra, hogy az MSZP jelöltje nyerjen Mátészalkán. Az ügyben kerestük az érintett pártokat, a 24.hu-nak a DK, az MSZP és a jelölt Papp Ildikó sem tagadta, hogy a felvételen DK-s Jakab Tímea beszél. Ugyanakkor a Fidesszel történő előválasztási együttműködést az említett pártok és a jelölt is cáfolták. Részletekért olvassa el folyamatosan frissülő cikkünket!

Összegyűjtötte a szükséges húszezer aláírást a miniszterelnök-jelölti versenyben Hódmezővásárhely polgármestere, aki városában kétszer is legyőzte Lázár János jelöltjét. Márki-Zay Péter az ellenzéki pártokról és a nyerési esélyekről is beszélt a Szabad Európának adott interjúban, úgy fogalmazva, akadnak, akik „a Fidesz által komolyan fogva vannak”. A teljes beszélgetést itt olvashatja el!

Egyre több a kórházba kerülő Covid-fertőzött, de a magyarok szabadnak érzik magukat

Újra kitartóan emelkedik a kórházba kerülő fertőzöttek száma, az elmúlt 24 órában 247 új esetet regisztráltak, egy ember pedig belehalt a betegségbe. Kórházban 149 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 19 állapota olyan súlyos, hogy lélegeztetőgépre szorulnak.

Az emberek szerte Európában kevésbé érzik magukat szabadnak a járvány idején, mint két évvel ezelőtt - derül ki egy friss felmérésből. Ha infografikánkat megnézi, megtudhatja, a magyarok mekkora része érzi magát teljesen szabadnak és ezzel hol állunk Európában.

Mi van, ha otthon kell enni adni a gyereknek?

Maradnak a kínai vezetést zavaró ferencvárosi utcanevek a fővárosi közgyűlés döntése nyomán. Így ha meg is épülne Budapesten a Fudan kínai magánegyetem campusa, a Szabad Hongkong útjával, az Ujgur mártírok útjával, a Dalai láma úttal vagy a Hszie Si-kuang püspök úttal találkoznának az érkezők.

Adósságba verik magukat a szülők, hogy ki tudják fizetni a tanévkezdés költségeit. Aggódnak, hogy boldogulnak, ha a járvány miatt bezárják az iskolát, és otthon kell enni adni a gyerekeknek. Báthory Róbert a helyszínen forgatott a Szabad Európának; tapasztalatait a Sztoriban osztotta meg.

Sztoriban – Tanévkezdés mélyszegénységben
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:11:04 0:00
Közvetlen elérés

„Időnként bizonyos események felgyorsítják a történelmi folyamatokat”

Folyamatosan nő a feszültség az Európai Parlamentben, mert az uniós jogot rendre megsértő magyar és lengyel kormánnyal szemben az EU tehetetlennek tűnik. A képviselők a tagállamokat és az Európai Bizottságot hibáztatják, sőt, azt fontolgatják, hogy beperlik az uniós végrehajtó testületet - jelentette Brüsszelből a Szabad Európa tudósítója.

Az elmúlt napokban Európában a figyelem középpontjában a külföldi polgárok és azon afgánok evakuálása állt, akik a különböző külföldi nagykövetségeknek és misszióknak segítettek. A tálib hatalomátvétel véglegessé válásával változott az EU retorikája és változnak a lépései is. Mostantól az Európai Unió a migrációs válság elkerülésére és arra fog összpontosítani, hogy illegális bevándorlók ne jussanak be az „Európa erődbe”. Részletekért olvassa el elemzésünket!

A kaotikus afganisztáni kivonulás tapasztalatait látva egyre több európai uniós vezető sürgeti egy közös gyorsreagálású haderő felállítását, amely válság esetén a világ bármely pontján bevethető lenne. „Időnként bizonyos események felgyorsítják a történelmi folyamatokat, áttörést eredményeznek, és úgy gondolom, hogy Afganisztán is ilyen” – fogalmazott például Josep Borrell, a közösség kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

A tálibok hatalomátvétele után vannak, akik nem kapják meg a havi fizetésüket, ezért nélkülözniük kell. Egy helyi aktivista szerint elvették a szabadságjogaikat. A Szabad Európa helyi szerkesztőségének egyik kollégája az afgán mindennapokról beszélt.

“Hatalmi vákuum” Kabulban: élet a tálib uralom idején
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:56 0:00

Rendkívüli állapotot hirdettek New York és New Jersey államban az Ida trópusi vihart követő, áradásokat okozó heves esőzések miatt, amelyek következtében legalább kilenc ember életét vesztette. Ajánlom figyelmébe a New York-i özönvízről készített videónkat is.

Özönvíz New Yorkban
please wait
BEÁGYAZÁS

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:00:50 0:00

Békés napot és nyárias hétvégét kíván

Csák Gyula

XS
SM
MD
LG