Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: melyik oltás kinek nem jó?


Egy miskolci oltóhely
Egy miskolci oltóhely

Miközben újabb csúcsra ért a járvány napi halálos áldozatainak száma Magyarországon, rengeteg a kérdés az oltásokkal kapcsolatban, a pedagógus-szakszervezetek pedig közösen kérik a kormányt, ne nyissák ki korán az iskolákat.

Átlépte a háromszázat szerda reggel a Covid-járvány napi halálos áldozatainak száma, ami szomorú rekord, hiszen még soha nem hunyt el 302 ember egyetlen nap alatt a pandémia miatt Magyarországon. Emellett 6700 új fertőzöttet regisztráltak. A kormányzati portál szerint eddig 2 011 029 embert oltottak be koronavírus ellen.

Számos különböző félelem és hiedelem kering arról, hogy kinek melyik oltás nem javasolt. Sok olvasónk érdeklődött arról, hogy az itthoni oltások különböző allergiák, érzékenységek vagy krónikus problémák kapcsán beadhatók-e. Falus András immunológust kérdeztük a felmerült kételyek kapcsán.

Közben Berlinben és Münchenben újra felfüggesztették az AstraZeneca vakcinák használatát a 60 év alattiak esetében. Újabb jelentések láttak ugyanis napvilágot szokatlan vérrögképződésről olyanoknál, akiket nemrégiben oltottak be ‒ közölték német tisztségviselők.

Összeálltak a pedagógus-szakszervezetek a korai nyitás ellen, közösen kérve, ne küldjék vissza az iskolába a dolgozókat április 19-én, jellemzően egy oltás után. A fő érvük az, hogy így az első oltásukat követően nem sokkal már úja komoly veszélynek tenné ki őket a kormány.

Kitaszítottak és zaklatásnak kitettek Magyarországon és Nagy-Britanniában

Goran 1,5 évesen már olvasott, 2 évesen írt és számolt, mégsem fért be a magyar oktatási rendszerbe. Egy Asperger-szindrómás gyermek, akit kilök magából a magyar közoktatás. Egy anya, aki maga próbálja az állam feladatát pótolni, és hiába kér segítséget a minisztériumtól. Goran története 170 ezer gyermek és családjuk sorsának lenyomata.

Hiába zseni a kisfiú, a magyar közoktatásban nincs helye
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:05:00 0:00

„Ha mentem fel a lépcsőn, ott volt mögöttem egy csapat fiú és teljesen bevett dolog volt, hogy fogdosni kezdtek. Azt mondták: vegyem bóknak. Amikor jelenteni akartuk a tanároknak, azok azt mondták: járjatok hosszabb szoknyában." Egy történet a brit magániskolákban nem is olyan ritka szexuális zaklatásról, ami ezekben a napokban felforgatja a szigetországot. További részleteket és vallomásokat itt írtunk meg, érdemes elolvasni.

Merre tovább, Fidesz?

Új szélsőjobb uniós szövetségbe vezethet a Fidesz útja. Az olasz Matteo Salvini kedden azt mondta, találkozót tervez Magyarország és Lengyelország vezetőjével. A megbeszéléseket Orbán Viktorral és Mateusz Morawieckivel csütörtökre tűzték ki Budapestre.

Végül ajánlom figyelmébe képgalériánkat, melynek főhőse az orosz elnök. Ahogy telik ugyanis az idő, a fekete öves dzsúdós Vlagyimir Putyint egyre többször fotózzák öltönyös politikusként, és kevesebbet szerepel a korábban megszokott imidzsével. Képgalériánkban tigristől a Forma-1-ig talál érdekes (esetenként ikonikus) képeket. Ami közös bennük: Vlagyimir Putyin személye.

Nyugodt, békés napot kíván

Csák Gyula

XS
SM
MD
LG